Loading...
  • ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 49 €ΔΕΙΤΕ ΟΡΟΥΣ
  • Ελάχιστο όριο παραγγελίας 10 € ευρώ (αξία προϊόντων χωρίς τα μεταφορικά).
6977258898
ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

Τρεις ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε στον εαυτό σας

by Βιολογικά - Φυσικά Καλλυντικά - Προϊόντα Ομορφιάς | Pergamodo
16Ιούλ.
Τρεις ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε στον εαυτό σας

Υπήρχαν πολλές φορές στο παρελθόν, που έκανα την ίδια και την ίδια ερώτηση στον εαυτό μου χωρίς να μπορώ να δώσω κάποια συγκεκριμένη απάντηση. Ξύπναγα το πρωί και αναρωτιόμουν: Τι πραγματικά θέλω; Και ξέρετε κάτι; Δεν ήμουν και πολύ ευχαριστημένος από την απάντησή μου.

Και κάπως έτσι συνειδητοποίησα ότι έπρεπε να κάνω αλλαγές στη ζωή μου αν ήθελα να δώσω μια σωστή και αληθινή απάντηση στην ερώτηση που με βασάνιζε.

Τι αλλαγές πρέπει να κάνω; Τι πρέπει να κάνω;

Αυτό που κατάλαβα ήταν ότι δεν μπορούσα να περιμένω να αλλάξει κάτι αν συνέχιζα να κάνω τα ίδια και τα ίδια συνεχώς. Έπρεπε να προχωρήσω μπροστά. Το να γυρίσω στο παρελθόν δεν ήταν λύση και να μείνω στάσιμος δεν ήταν αρκετό.

Οπότε;

Αυτό που με βοήθησε να βρω τις απαντήσεις ήταν όταν έκανα στον εαυτό μου τις σωστές ερωτήσεις.

Αυτές οι 3 σημαντικές ερωτήσεις με καθοδηγούν σε ό, τι κάνω μέχρι σήμερα και σας ενθαρρύνω να τους ρίξετε μια ματιά. Ίσως βοηθήσουν κι εσάς όπως βοήθησαν εμένα.

Οι 3 σημαντικές ερωτήσεις

  • Τι πραγματικά θέλω;

  • Γιατί το θέλω;

  • Πώς μπορώ να το αποκτήσω;

Χωρίς αυτές τις 3 ερωτήσεις δεν θα κατάφερνα να αλλάξω τη ζωή μου και να κυνηγήσω τα όνειρά μου.

Στις επόμενες γραμμές θα σας βοηθήσω να τις κατανοήσετε καλύτερα ώστε να αναζητήσετε κι εσείς τις δικές σας σωστές απαντήσεις. Αυτές που ταιριάζουν σε σας και μόνο σε σας.

Βλέπετε το «σωστό» είναι μια καθαρά υποκειμενική έννοια, διότι ο καθένας μας είναι διαφορετικός άνθρωπος, με διαφορετική προσωπικότητα, με διαφορετικές εμπειρίες και βιώματα και φυσικά με διαφορετικά θέλω και διαφορετικές προτεραιότητες.

what do you want

Τι πραγματικά θέλω;

Όποτε έχω κάνει αυτή την ερώτηση οι απαντήσεις πέφτουν βροχή: «Θέλω να χρήματα», «θέλω επιτυχία», «θέλω ευτυχία», «θέλω ταξίδια», «θέλω υγεία», «θέλω αγάπη» κ.α.

Σε όποιον και να κάνουμε αυτή την ερώτηση πάνω κάτω θα πάρουμε τις ίδιες απαντήσεις. Σαν να θέλουμε όλοι το ίδιο ή τα ίδια.

Τι πραγματικά θέλετε; Τι είναι αυτό που επιθυμείτε διακαώς στη ζωή σας; Τι είναι αυτό που τόσο πολύ θέλετε να κάνετε ή να πετύχετε; Ποιος είναι ο στόχος σας;

Για να βρείτε τα ΘΕΛΩ σας θα πρέπει να είστε απολύτως ειλικρινείς με το εαυτό σας και να είστε συγκεκριμένοι.

Τα αόριστα και γενικά όνειρα θα μείνουν απλά ανικανοποίητα και μετά θα έρθει η απογοήτευση. Και ξέρετε γιατί;

Γιατί με την πρώτη δυσκολία που θα συναντήσετε, θα χαμηλώσετε αμέσως τις προσδοκίες σας και θα παρατήσετε τον αρχικό σας στόχο. Η απογοήτευση δεν είναι ευχάριστη. Κανείς δεν θέλει να αποτυγχάνει.

Να είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας και τους στόχους σας και μην αφήνετε τις αποτυχίες να σας κρατούν πίσω από τα θέλω σας.

Δεν υπάρχει επιτυχία χωρίς αποτυχίες. Αποδεχτείτε αυτή την κατάσταση και επικεντρωθείτε στον στόχο σας.

ExtraTip: Κατανοήστε τα λάθη σας και κατανοήστε τα λάθη των άλλων. Έχουμε την κακή συνήθεια αν κάτι δεν πετυχαίνει να κατηγορούμε αμέσως τους εαυτούς μας ή να κατηγορούμε τους άλλους. Για αυτό και στις αποτυχίες ρίχνουμε αμέσως κάπου το φταίξιμο ενώ στις επιτυχίες είμαστε όλοι μια ομάδα.

Να είστε ξεκάθαροι και ειλικρινείς με τους πραγματικούς λόγους μιας αποτυχίας.

what is your why

Γιατί το θέλω;

Αφού έχετε βρει τι πραγματικά θέλετε βεβαιωθείτε ΓΙΑΤΙ το θέλετε. Το ΓΙΑΤΙ είναι πάρα πολύ σημαντικό. Θα πρέπει να είστε παθιασμένοι με αυτό και όχι να το δείτε σαν αγγαρεία.

Θα πρέπει να το ονειρεύεστε τα βράδια, να το θέλετε τόσο πολύ που να ανυπομονείτε να έρθει το πρωί για να το κυνηγήσετε. Θα πρέπει να ανυπομονείτε να το ζήσετε.

Ακόμα και αν είναι κάτι που σας ενοχλεί και ανυπομονείτε να κάνετε κάτι για να το αλλάξετε.

Τα θέλω μας στην ουσία είναι συναισθήματα. Η επιτυχία στην πραγματικότητα είναι συναίσθημα. Δεν είναι αριθμοί σε τραπεζικούς λογαριασμούς (αυτό θα το αναλύσουμε σε κάποιο επόμενο άρθρο μας).

Όταν έρθει λοιπόν η στιγμή να περάσετε από τη θεωρία στη πράξη θα χρειαστείτε το Γιατί για να συνεχίσετε. Δεν έχει κανένα νόημα να κυνηγήσετε τα θέλω σας αν δεν ξέρετε το λόγο που το κάνετε.

Και όταν οι καταστάσεις δυσκολέψουν, όταν αποτύχετε την πρώτη φορά, όταν οι φίλοι σας γυρίσουν την πλάτη, αν δεν ξέρετε γιατί κάνετε ότι κάνετε, τότε δεν πρόκειται να ξαναπροσπαθήσετε.

Θα τα παρατήσετε όλα με ευκολία. Και θα νιώθετε ότι χάσατε το χρόνο σας. Θα νιώσετε κουρασμένοι και απογοητευμένοι.

how

Πώς μπορώ να το αποκτήσω;

Δεν θα είναι λίγες οι δυσκολίες και τα εμπόδια που θα συναντήσετε σε αυτή τη διαδρομή. Αλλά μην αποθαρρύνεστε. Κανένα εμπόδιο δεν είναι ανυπέρβλητο. 

Τρία είναι τα πιο συχνά εμπόδια που θα συναντήσετε στο ταξίδι σας αυτό:

-Το πρώτο είναι τα οικονομικά. Η έλλειψη χρημάτων ή κεφαλαίου είναι ένας από τους πιο συχνούς λόγους που πολλοί δεν κάνουν όνειρα. Ή καλύτερα που δεν τολμούν καν να ονειρευτούν.

Πολλοί θα σας συμβουλεύσουν να μην προσπαθήσετε αν δεν έχετε αρκετά χρήματα.

Δεν πρόκειται να σας πω ότι δεν θα υπάρξουν οικονομικής φύσεως εμπόδια. Αυτό που θα σας πω είναι ότι αν πιστεύετε πολύ σε αυτό που θέλετε και το λόγο που το θέλετε, τότε θα είναι κρίμα να μην δοκιμάσετε να το κάνετε.

Μπορεί να πάρει λίγο περισσότερο καιρό, αλλά όσο ψάχνετε θα βρίσκετε λύσεις που θα σας φέρνουν πιο κοντά στο στόχο σας.

Κανείς από όλους αυτούς που έχτισαν επιχειρηματικούς κολοσσούς σήμερα δεν είχε τα λεφτά όταν ξεκίνησε.

Αυτό που είχαν κοινό όλοι τους ήταν το όραμα, το πάθος και το κίνητρο για να το κάνουν. Τα υπόλοιπα λύθηκαν με τον καιρό.

-Το δεύτερο εμπόδιο είναι ο φόβος. Ο φόβος είναι αληθινός, είναι υπαρκτός και σε παραλύει. Ο φόβος μπορεί να σας αποτρέψει από κάθε πιθανή προσπάθεια.

Έχουμε την τάση να φοβόμαστε κάθε τι που δεν γνωρίζουμε. Τρέμουμε στην ιδέα της αποτυχίας, της απώλειας, της οικονομικής ανασφάλειας. Υπάρχουν φορές που τρέμουμε ακόμα και την επιτυχία. Γιατί δεν ξέρουμε πώς να τη διαχειριστούμε.

Ο φόβος όμως είναι και κινητήριος δύναμη που μπορεί να σε ωθήσει να ξεπεράσεις τα εμπόδια.

Όταν γνωρίζεις τους φόβους σου, τότε μπορείς και να τους αντιμετωπίσεις. Οπότε μην φοβάστε να φοβηθείτε. Είναι απολύτως φυσιολογικό.

-Το τρίτο εμπόδιο είναι η κούραση. Μερικές φορές απλά κουράζεσαι από την πολλή προσπάθεια. Κουράζεσαι από το να βλέπεις καθημερινά πόσα εμπόδια μπορεί να σου κλείσουν το δρόμο προς το στόχο σου και τα θέλω σου.

Η κούραση μας οδηγεί να αποδεχθούμε μια ήττα ή μια αποτυχία πιο εύκολα. Μας οδηγεί να αναζητήσουμε λόγια παρηγοριάς αντί να προσπαθήσουμε περισσότερο.

Η κούραση θα μας ρουφήξει όλη την ενέργεια όσο σκληρά και αν δουλέψαμε, όσα και αν κάναμε.

Αλλά η κούραση όμως έχει και ένα καλό. Είναι η καλύτερη ευκαιρία που μας δίνετε για να επαναξιολογήσουμε το πόσο πολύ θέλουμε κάτι.

Πριν φύγετε

Στόχος μου, μέσα από αυτή τη στήλη, είναι να μοιραστώ μαζί σας σκέψεις και ιδέες για μια ακόμα καλύτερη ζωή.

Το μυστικό για την πραγματική ομορφιά μπορεί να είναι λιγότερο πολύπλοκο από όσο νομίζετε.

Χαλαρώστε, διώξτε την αρνητικότητα, αφιερώστε χρόνο στον εαυτό σας και στους δικούς σας ανθρώπους και πείτε όχι σε ότι δεν σας κάνει ευτυχισμένους και χαρούμενους. Νιώστε όμορφα κάθε στιγμή. 

Ελπίζω μέσα από αυτό το άρθρο να σας βοήθησα έστω και λίγο να σκεφτείτε πόσο σημαντικά είναι τα θέλω σας και πόσο όμορφη μπορεί να γίνει η καθημερινότητά σας.

Να είστε όλοι καλά!!!

Σιάμος Χρήστος


ΔΩΡΕΑΝ eBook

FOLLOW US

Περισσότερα Άρθρα

BACK TO TOP