Loading...
  • ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 50 €ΔΕΙΤΕ ΟΡΟΥΣ
  • Pergamodo eshop Γρήγορες αποστολές με το BOX NOWΓρήγορες αποστολές με το BOX NOW
6977258898
ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

Θες να αλλάξεις τη ζωή σου προς το καλύτερο; Βάλε στόχους

by Βιολογικά - Φυσικά Καλλυντικά - Προϊόντα Ομορφιάς | Pergamodo
01Φεβ.
Θες να αλλάξεις τη ζωή σου προς το καλύτερο; Βάλε στόχους

Ένας νέος μήνας ξεκινάει και είναι ευκαιρία να εγκαινιάσουμε μια νέα στήλη στο blog μας. Θα μοιραζόμαστε μαζί σας συμβουλές, ιδέες και τρόπους που θα σας ομορφύνουν, από μέσα προς τα έξω.

Η ομορφιά ξεκινάει από μέσα μας. Από το πώς νιώθουμε, πως συμπεριφερόμαστε, πως σκεφτόμαστε, τι τρώμε και πόσο γυμναζόμαστε. Αν βελτιώσουμε αυτούς τους βασικούς παράγοντες, τότε θα αλλάξουν πολλά πράγματα στη ζωή μας. Και φυσικά θα λάμπουμε κάθε μέρα.

Σε αυτή τη στήλη λοιπόν, θα δώσουμε έμφαση στο κομμάτι της αυτοβελτίωσης, της προσωπικής ανάπτυξης, της ευεξίας, της υγιεινής διατροφής, της γυμναστικής, θα ανακαλύψουμε ικανότητες που έχουμε ξεχάσει, θα αναζητήσουμε την ευτυχία και την ευγνωμοσύνη, θα μάθουμε τρόπους να πετυχαίνουμε πιο γρήγορα τους στόχους μας και να ξεπερνάμε τις δυσκολίες και γενικά θα προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε τη ζωή μας προς το καλύτερο.

Είναι πολύ εύκολο να παρασυρθούμε από τους ρυθμούς της καθημερινότητας και να καταλήξουμε σαν ένα χάμστερ που τρέχει μέσα σε ένα τροχό, χωρίς να μπορεί να φτάσει ποτέ σε ένα προορισμό. Πιστεύω ότι όλοι θέλουμε να γίνουμε καλύτεροι καθώς μεγαλώνουμε. Δεν θα αγγίξουμε την τελειότητα, αλλά μπορούμε τουλάχιστον να προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε τον εαυτό μας και τη ζωή μας.

I-can-do-it

Ώρα για λίγη αυτοβελτίωση

Υπάρχουν πολλά βιβλία και πολλές ιστοσελίδες στο διαδίκτυο που υπόσχονται απίθανα αποτελέσματα χωρίς να απαιτούν κόπο. Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει μαγική συνταγή, ούτε σύντομος δρόμος. Η αυτοβελτίωση δεν είναι διακόπτης που τον ανοιγοκλείνει κανείς. Χρειάζεται αρκετή δουλειά από τον καθένα ξεχωριστά για να επιτευχθεί. Αλλά αξίζει πραγματικά τον κόπο.

Μην απογοητεύστε. Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν πολλά χρήσιμα εργαλεία και τρόποι για να σας βοηθήσουμε σε αυτό το όμορφο ταξίδι. Δεν πρόκειται να διαβάσετε αόριστες συμβουλές και γενικόλογα άρθρα. Ούτε αμπελοφιλοσοφίες για μια καλύτερη ζωή. Θα διαβάσετε άρθρα που θα σας δώσουν τροφή για σκέψη. Εσείς αποφασίζετε αν θα ακολουθήσετε τις συμβουλές μας ή έστω κάποιες από αυτές ή απλά θα τις προσπεράσετε.

Πάντως δεν πρόκειται να δείτε διαφορετικά αποτελέσματα στη ζωή σας αν κάνετε τα ίδια και τα ίδια πράγματα συνέχεια.

Τα 5 βήματα για να ξεκινήσετε

Αν σας ενδιαφέρει να γνωρίσετε τον καλύτερο εαυτό σας και δεν ξέρετε από πού να ξεκινήσετε, δεν έχετε παρά να διαβάσετε τον οδηγό αυτοβελτίωσης για αρχάριους και τις συμβουλές για το πώς να ξεκινήσετε:

1.Αξιολογήστε τους τομείς της ζωής σας

Ξεκινώντας, θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο να ρίξετε μια πιο κοντινή ματιά στους σημαντικούς τομείς της ζωής σας και να σκεφτείτε τι σας αρέσει και τι θα θέλατε να γίνει καλύτερο. Βαθμολογήστε με ειλικρίνεια κάθε τομέα σε μια κλίμακα από το 1 έως το 10 και δείτε πώς το κάνετε. Εδώ σας δείχνουμε μερικούς τομείς για να σκεφτείτε:

-Σταδιοδρομία / Οικονομικά

-Σχέσεις

-Σπίτι

-Φυσική υγεία

-Ψυχική υγεία

-Γνώση

-Συνεισφορά

-Διασκέδαση

set-goals-and-go-after-them

2.Ορίστε έναν ή περισσότερους στόχους

Ο καθορισμός στόχων είναι ίσως ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να βελτιώσετε οτιδήποτε στη ζωή σας. Και η δέσμευση σε αυτούς μπορεί να κάνει θαύματα. Οι στόχοι αποτελούν τη βάση ενός σχεδίου αυτοβελτίωσης.

Εάν πρόκειται να θέσετε στόχους, θα πρέπει να γράψετε σε ένα χαρτί ακριβώς τι θέλετε να επιτύχετε. Να είστε συγκεκριμένοι σε αυτό. Στη συνέχεια, ορίστε μια προθεσμία για την επίτευξη αυτών των στόχων. Μπορεί να είναι ένας ετήσιος στόχος ή 3 μηνών κτλ. Απλά σημειώστε μια καταληκτική ημερομηνία. Δηλαδή μέχρι πότε θέλετε να γίνει. Στη συνέχεια, κάντε μια λίστα με όλα όσα θα πρέπει να κάνετε για να πετύχετε το στόχο σας, ώστε να γνωρίζετε ακριβώς ποια βήματα απαιτούνται.

3.Δουλέψτε με το στόχο σας κάθε μέρα

Για να μην σας φανεί βουνό η όλη διαδικασία, θα ήταν καλό να «σπάσετε» το στόχο σας σε επιμέρους βήματα και να ασχολείστε κάθε μέρα. Εάν κάνετε καθημερινές λίστες υποχρεώσεων ή χρησιμοποιείτε έναν καθημερινό πλάνο, τότε θα είστε ένα βήμα πιο κοντά στην επίτευξη των στόχων σας. Με το σχεδιασμό και την ανάληψη καθημερινής δράσης, θα φτάσετε σίγουρα τους στόχους σας σε κάποιο επιθυμητό σημείο.

4.Αναθεωρήστε τους στόχους σας κάθε εβδομάδα

Εάν δεν σκέφτεστε τους στόχους σας ή δεν ελέγχετε την πρόοδό σας, τότε μάλλον δεν θα τους πετύχετε. Είναι σημαντικό να επανεξετάζετε τους στόχους σας κάθε εβδομάδα και να βλέπετε τι κάνατε και τι όχι. Αυτό σας βοηθά να παραμένετε συγκεντρωμένοι και δεσμευμένοι για να συνεχίσετε καθώς επίσης και να διορθώσετε τυχόν παραλείψεις ή λάθη. Επίσης, έχετε την ευκαιρία να δείτε και τη λίστα των υποχρεώσεων σας για την επόμενη εβδομάδα.

Reward-yourself

5. Να ανταμείβετε τον εαυτό σας

Ο καθορισμός και η επίτευξη των στόχων μπορεί πραγματικά να είναι μια απαιτητική διαδικασία, αλλά μπορεί να γίνει και διασκεδαστική. Πρώτα απ 'όλα, είναι εξαιρετικά ικανοποιητικό να επιτύχετε αυτό που θέλετε εξαιτίας της δικής σας σκληρής δουλειάς. Και δεύτερον, θα πρέπει πάντα να ανταμείβετε τον εαυτό σας για κάθε μεγάλο ή μικρό βήμα προς τους στόχους σας. Κάντε ένα δώρο στον εαυτό σας κάθε φορά που σημειώνετε κάποια πρόοδο. Οι ανταμοιβές είναι από τα μεγαλύτερα κίνητρα για να πετύχει κανείς κάτι. Η επίτευξη ενός στόχου είναι μια ανταμοιβή από μόνη της, αλλά οι επιπλέον ανταμοιβές βοηθούν πάρα πολύ.

Έξτρα tips

-Αναπτύξτε καλές συνήθειες

-Αναλάβετε την ευθύνη του εαυτού σας

-Μη συγκρίνετε τον εαυτό σας με άλλους

-Βγείτε από τη ζώνη άνεσης και ασφάλειας

-Εστιάστε στην πρόοδο, όχι στην τελειότητα

-Μην ασκείτε υπερβολική πίεση στον εαυτό σας

Σιάμος Χρήστος


FOLLOW US

Περισσότερα Άρθρα

BACK TO TOP