Loading...
  • ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 50 €ΔΕΙΤΕ ΟΡΟΥΣ
  • Ελάχιστο όριο παραγγελίας 10 € ευρώ (αξία προϊόντων χωρίς τα μεταφορικά).
6977258898
ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

Ρόδι: Η υπερτροφή για τέλεια επιδερμίδα

by Βιολογικά - Φυσικά Καλλυντικά - Προϊόντα Ομορφιάς | Pergamodo
27Απρ.
Ρόδι: Η υπερτροφή για τέλεια επιδερμίδα

Έχει χαρακτηριστεί από τον Ιπποκράτη ως «θαυματουργός καρπός», θεωρείται υπερτροφή (super food) και ανήκει στα πιο θρεπτικά φρούτα του πλανήτη. Το ρόδι έχει πάρα πολλές ευεργετικές και θεραπευτικές ιδιότητες τόσο για την υγεία του οργανισμού όσο και τους δέρματος. Δεν θεωρείται άδικα το ιδανικό φυσικό συστατικό για τέλεια επιδερμίδα.  

Έχει εξαιρετικά αποτελέσματα κατά του ξηρού δέρματος, των επιδερμικών κηλίδων και της μείωσης της γήρανσης των κυττάρων. Γι’ αυτό και επωφεληθείτε από το ρόδι και αποκτήστε ένα όμορφο και λαμπερό δέρμα.

Οι ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες του ροδιού, το καθιστούν ως ένα πολύ σημαντικό συστατικό στην παραγωγή καλλυντικών προϊόντων που αφορούν στη φροντίδα και την προστασία του δέρματος.

Σήμερα, πολλές βιομηχανίες καλλυντικών περιλαμβάνουν το χυμό του ροδιού ή το έλαιό του σε πολλά καλλυντικά, εκμεταλλευόμενες το άρωμα του, τις ενυδατικές και καταπραϋντικές του ιδιότητες, την αντιγηραντική και αναπλαστική του δράση για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας και της γήρανσης του δέρματος.

Το ρόδι είναι ο καρπός της ροδιάς, ενός φυλλοβόλου και αγκαθωτού δέντρου, που ανήκει στην οικογένεια Punicaceae, έχει μεγάλα μονήρη άνθη, πράσινα, ωοειδή και γυαλιστερά φύλλα, καλλιεργείται σε όλο τον κόσμο και ευδοκιμεί στις θερμές περιοχές.

Περιέχει φυτικές ίνες, πρωτεΐνες, βιταμίνη C, βιταμίνη Κ, βιταμίνη Ε, φολικό οξύ, κάλιο, ψευδάργυρο, χαλκό και νιασίνη (Βιταμίνη Β3), πουνικαλαγίνη (μια φαινόλη με αντιοξειδωτική δράση), ελλαγιταννίνη (υδροδιαλυτές τανίνες) και πουνικικό οξύ (ένα Ωμέγα 5 λιπαρό οξύ).

Αποτελεί σύμβολο υγείας, γονιμότητας, ευημερίας και μακροζωίας, ενώ σύμφωνα με την παράδοση, την Πρωτοχρονιά, υποδεχόμαστε τον καινούριο χρόνο σπάζοντας ένα ρόδι στο κατώφλι της πόρτας για καλή τύχη. 

rodi-ofeli-gia-to-derma 

Ποια είναι τα οφέλη του Ροδιού στην υγεία;

- Έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, αντιμυκητιακή και αντιβακτηριδιακή δράση (τριπλάσια από εκείνη του κρασιού και του πράσινου τσαγιού) και καταπολεμά επικίνδυνα βακτήρια.

- Έχει εντυπωσιακή αντιφλεγμονώδη δράση απέναντι σε χρόνιες καταστάσεις (διαβήτη τύπου 2, αλτσχάιμερ, παχυσαρκία).

- Καθυστερεί την αναπαραγωγή των καρκινικών κυττάρων.

- Μειώνει την αρτηριακή πίεση. 

- Αναστέλλει την αναιμία.

- Προστατεύει από φλεγμονές και μολύνσεις του στόματος (περιοδοντίτιδα και στοματίτιδα).

- Προωθεί την υγεία του εντέρου και βελτιώνει τη διαδικασία της πέψης.

- Βοηθά την βελτίωση της μνήμης.  

- Καταπολεμά προβλήματα στυτικής λειτουργίας, ανδρικής υπογονιμότητας και υπερπλασίας καλοήθους προστάτη.

- Προλαμβάνει την τριχόπτωση και ενισχύει τους θύλακες των τριχών.

skin-benefits-pomegranate

Ποια είναι τα οφέλη του Ροδιού στην υγεία του δέρματος;

Έχει αντιγηραντικές ιδιότητες: δρα εναντία στην εμφάνιση ρυτίδων και δερματικών κηλίδων και βοήθα στην αναπαραγωγή των κυττάρων και την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης.

-  Έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες: μειώνει τα συμπτώματα φλεγμονωδών δερματικών καταστάσεων, όπως είναι η ακμή και το έκζεμα.

Έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες: η μεγάλη περιεκτικότητά του σε βιταμίνη C, καταπολέμα βακτηρία και μύκητες του δέρματος.

Προστατεύει από την ηλιακή ακτινοβολία: τα ισχυρά αντιοξειδωτικά, που περιέχει, προστατεύουν το δέρμα, με φυσικό τρόπο, από τις υπεριώδεις ακτίνες (UV).

Έχει απολεπιστικές ιδιότητες: οι σπόροι του καρπού του, μετά από σύνθλιψη, βοηθούν στην απομάκρυνση των νεκρών κύτταρών του δέρματος.

Καταπολεμά την ξηροδερμία: η μικρή μοριακή δομή του, του επιτρέπει να εισχωρεί σε βάθος στην επιδερμίδα και να συγκρατεί την υγρασία. Περιέχει λιπαρά οξέα ωμέγα-5, τα οποία ενυδατώνουν το δέρμα και προλαμβάνουν την ξηρότητα.

Καταπολεμά τη λιπαρότητα: έχει ευεργετικές ιδιότητες για τους ανθρώπους παρουσιάζουν έντονες εξάρσεις ακμής και μπορεί να ανακουφίσει από ερεθισμούς.

Επισπεύδει την επούλωση πληγών: οι εξαιρετικές θεραπευτικές ιδιότητες των σπόρων του ροδιού, επιταχύνουν την επούλωση πληγών, κοψιμάτων και οι γρατζουνιών.

Προωθεί τη λάμψη και την υγεία των μαλλιών και τα βοηθά να μη φριζάρουν.

Δυναμώνει τα νύχια κι αποκαθιστά πολλά από τα προβλήματα που  προκαλούνται από τη συχνή χρήση του βερνικιού.

 

Τρόποι ένταξης του Ροδιού στην καθημερινή διατροφή

Είναι πολύ σημαντικό να συμπεριληφθεί η κατανάλωση ροδιού στην καθημερινή διατροφή, διότι  βελτιώνει την υγεία του σώματος και βοηθά στην απόκτηση όμορφου δέρματος.

Καταναλώστε τους σπόρους του ροδιού: χαράξτε το ρόδι κυκλικά και αφαιρέστε τη φλούδα στο μέρος του κοτσανιού (όπως κάνετε με το πορτοκάλι). Στη συνέχεια, ανοίξτε το στη μέση και αφαιρέστε  τους σπόρους του.

Πιείτε το χυμό του ροδιού: Κόψτε το ρόδι στη μέση και στύψετε στον στίφτη (όπως κάνετε και με τα πορτοκάλια) ή πιέσετε το σε ένα σουρωτήρι και  διαχωρίστε τις μεμβράνες από το χυμό του. Συνιστάται η κατανάλωση χυμών μη επεξεργασμένων, χωρίς προσθήκη σακχάρων και άλλων συστατικών.

Πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ρόδι και τα παράγωγα του για να αποκτήσετε όμορφο δέρμα

- Πρόσθεσε στη διατροφή σας την κατανάλωση ροδιών και την πόση του χυμού τους!!!

Αξιοποιήστε τους σπόρους του ροδιού: δημιουργήστε μια μάσκα απολέπισης από σπασμένους σπόρους ροδιού και κάντε με αυτή απαλό μασάζ στο δέρμα σας. Επαναλάβετε τη διαδικασία 1 με 2 δύο φορές την εβδομάδα.

pomegranate-oil

Χρησιμοποιήστε το λάδι του ρόδιου:  αραιώστε το προϊόν σε κατάλληλα έλαια (αμυγδαλέλαιο, jojoba) και εφαρμόστε το στην επιδερμίδα (μετά από καθαρισμό) για να της προσφέρετε τόνωση και ενυδάτωση. 

Πρόσθεσε στη διατροφή σας συμπληρώματα με ρόδι: στο εμπόριο κυκλοφορούν κάψουλες και δισκία με εκχυλίσματα ροδιού, τα οποία δεν εφαρμόζονται στο δέρμα τοπικά, αλλά τα λαμβάνονται από το στόμα. Πριν τα χρησιμοποιήσετε ρωτήστε το γιατρό σας και ακολουθείσθε τις οδηγίες του.

Χρησιμοποιείστε καλλυντικά που περιέχουν ως συστατικό το ρόδι: το ρόδι χρησιμοποιείται ευρύτατα στη βιομηχανία των καλλυντικών. Αποτελεί βασικό συστατικό κρεμών, ορών - serums, σαμπουάν, αφρόλουτρων, λοσιόν, σαπουνιών και λαδιών.

Με πληροφορίες από healthline.com, fosonline.gr, iatronet.gr και wikipedia

 

 


FOLLOW US

Περισσότερα Άρθρα

BACK TO TOP