Loading...
  • ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 49 €ΔΕΙΤΕ ΟΡΟΥΣ
  • Ελάχιστο όριο παραγγελίας 10 € ευρώ (αξία προϊόντων χωρίς τα μεταφορικά).
6977258898
ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

Πώς θα μετατρέψετε το 2022 σε μια πραγματικά καλή χρονιά

by Βιολογικά - Φυσικά Καλλυντικά - Προϊόντα Ομορφιάς | Pergamodo
02Ιαν.
Πώς θα μετατρέψετε το 2022 σε μια πραγματικά καλή χρονιά

Άλλη μια χρονιά έφυγε και μία νέα ήρθε, όπως πάντα γεμάτη υποσχέσεις, όνειρα και φιλοδοξίες. Ας υποδεχτούμε το 2022 με μια πιο αισιόδοξη στάση και με την πεποίθηση ότι όλα θα πάνε καλά.

Αν κάτι μάθαμε 2021 είναι να κάνουμε υπομονή και να προσπαθούμε να αντέξουμε μακριά από την κανονικότητα.

Περισσότερη υπομονή από ό, τι περιμέναμε ή φανταζόμασταν ότι έπρεπε να κάνουμε τελικά καθώς η πανδημία έχει βάλει τη ζωή μας στο γύψο.

Αλλά τίποτε δεν κρατάει για πάντα. Ούτε καν τα πρόβλήματά μας.

Έχω την αίσθηση ότι ενώ το 2022 ήρθε με κάποια αστάθεια, θα γίνει τελικά μια υπέροχη χρονιά, όπου θα πάρουμε τις ζωές μας πίσω και θα επανέλθουμε στην πολυπόθητη κανονικότητα.

Καταλαβαίνω ότι αυτή η πρόβλεψη είναι κάπως ασυνήθιστη σε μια εποχή που αρέσει σε πολλούς να βλέπουν τα πράγματα απαισιόδοξα. Και με όλα αυτά που έχουμε ζήσει τα τελευταία δύο χρόνια δεν είναι εύκολο να είμαστε αισιόδοξοι.

Αλλά θα σας πρότεινα να μην ακούτε όλους αυτούς που συνεχίζουν να βλέπουν μόνο το μαύρο. Υπάρχει και το λευκό, όπως επίσης υπάρχουν και οι διάφορες αποχρώσεις του γκρι (δεν αναφέρομαι στο γνωστό best seller βιβλίο). Υπάρχουν πολλές αποχρώσεις γενικά και αυτό από μόνο του είναι αρκετά αισιόδοξο.

Μπορούμε να κάνουμε το 2022 καταπληκτικό με μικρές αλλαγές στον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τις καταστάσεις.

Δεν εννοώ να είμαστε εκτός τόπου και χρόνου. Απλά προτείνω να αλλάξουμε λίγο τον τρόπο που βλέπουμε τα προβλήματα ώστε να μην μας επηρεάζουν τόσο πολύ.

Ίσως να μην είμαστε σε θέση να ελέγξουμε τον καιρό ή την πανδημία ή την κίνηση στους δρόμους ή ακόμα και τη διάθεση όσων βρίσκονται γύρω μας.

Μπορούμε, όμως, σίγουρα να ελέγξουμε τη στάση μας απέναντι σε όλες αυτές τις καταστάσεις. Όλοι έχουμε τη δύναμη να καθορίσουμε τις σκέψεις μας, οποιαδήποτε δεδομένη στιγμή. 

Ένας μέσος άνθρωπος, κατά τη διάρκεια μιας συνηθισμένης ημέρας, απασχολεί το μυαλό του με περίπου 60.000 σκέψεις. Το 95% αυτών των σκέψεων είναι όμοιες με τις σκέψεις που ο ίδιος είχε κάνει την προηγούμενη ημέρα.

Αν σκέφτομαστε τα ίδια πράγματα καθημερινά, και τα περισσότερα από αυτά είναι αρνητικά, εγκλωβιζόμαστε στο παρελθόν μας. 

Αντί να εστιάζουμε σε οτιδήποτε καλό συμβαίνει στη ζωή μας και πώς θα μπορούσαμε να to βελτιώσουμε, εστιάζουμε σε καταστάσεις που μόνο πίσω μπορούν να μας πάνε. Σαν να μπαίνουμε σε ένα φαύλο κύκλο. Και ο μόνος τρόπος για να βγούμε είναι να σπάσουμε το μοτίβο που ακολουθούμε τυφλά.

Ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει στη ζωή μας, μόνο εμείς έχουμε την ικανότητα να επιλέξουμε την αντίδρασή μας απέναντι στο τι συμβαίνει κάθε φορά. Δημιουργώντας τη συνήθεια να αναζητάμε την ευκαιρία και τα θετικά σε κάθε δυσκολία, και όχι τις δυσκολίες σε κάθε ευκαιρία, σίγουρα θα προσφέρoυμε στον εαυτό μας περισσότερες χαρούμενες μέρες.

Αν κάνουμε τις σωστές σκέψεις, υιοθετήσουμε τις σωστές συνήθειες και μετά κάνουμε τις σωστές επιλογές θα δούμε σιγά σιγά τη ζωή μας να αλλάζει. Ένα βήμα τη φορά. Είναι πολύ καλύτερο από το τίποτα.

Προτού ολοκληρώσω το πρώτο άρθρο μου για το 2022, θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας μερικές ιδέες που μπορούν να σας βοηθήσουν να δείτε με άλλο μάτι τη νέα χρονιά.

  • Συγχωρήστε αυτούς που ακόμα δεν έχετε συγχωρήσει. Θα απελευθερωθείτε από την αρνητική ενέργεια που κρατάτε μέσα σας.

  • Μη νοιάζεστε τόσο πολύ για το τι σκέφτονται και τι λένε όλοι οι άλλοι για εσάς. Όσο ανησυχείτε για τη γνώμη των άλλων δεν θα νιώσετε ποτέ ελεύθεροι.

  • Ασχοληθείτε περισσότερο με τον εαυτό σας και κάντε πράγματα που σας ευχαριστούν. Μη ξεχνάτε ότι έχετε κι εσείς ανάγκες, όχι μόνο οι άλλοι.

  • Κάντε μεγάλα όνειρα και βάλτε μεγάλους στόχους για το 2022. Μην αναβάλλετε συνεχώς τα όνειρά σας μέχρι να βρεθεί η κατάλληλη στιγμή. Δεν υπάρχει κατάλληλη στιγμή.

  • Πάρτε λίγο χρόνο για να επιβραδύνετε και να ξεκουραστείτε. Όλοι έχουμε κουραστεί από την πανδημία και τις καθημερινές δυσκολίες.

  • Κάντε κάτι καλό σε κάποιον που έχει ανάγκη. Θα τον κάνετε χαρούμενο και θα φτιάξει και η δική σας η διάθεση.

  • Να είστε ευγνώμονες για ότι έχετε και να μην στεναχωριέστε για κάτι που δεν έχετε. Αν επικεντρωθείτε σε αυτά που δεν έχετε, ποτέ δεν θα έχετε αρκετά.

  • Ναι, τα πάντα θα πάνε καλά. Ίσως όχι σήμερα, αλλά τελικά όλα θα πάνε καλά. Όπως λέει και ο Coelho: Στο τέλος όλα πάνε καλά, αν δεν πάνε καλά, σημαίνει ότι δεν είναι το τέλος.


Σας προτείνω να χρησιμοποιήσετε ό, τι συνέβη το 2021 ως καύσιμο και ως πηγή δύναμης για το 2022.

Τέλος σας υπενθυμίζω οι καλές προθέσεις έχουν σημασία και θαυμάσια πράγματα συμβαίνουν σε υπέροχους ανθρώπους. Πάντα.

Εύχομαι από καρδιάς να έχετε μια καλή Νέα Χρονιά, με υγεία και αγάπη για εσάς και τις οικογένειές σας.

Το 2022 θα είναι μια καλύτερη χρονιά!!!

Με εκτίμηση
Σιάμος Χρήστος
Ιδρυτής του pergamodo.com


ΔΩΡΕΑΝ eBook

FOLLOW US

Περισσότερα Άρθρα

BACK TO TOP