Loading...
2651040522 6977258898
ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

Περγαμόντο: Το έλαιο που διώχνει την κατάθλιψη και το άγχος

by Βιολογικά - Φυσικά Καλλυντικά - Προϊόντα Ομορφιάς | Pergamodo
22Ιαν.
Περγαμόντο: Το έλαιο που διώχνει την κατάθλιψη και το άγχος

Το Περγαμόντο είναι ίσως το ισχυρότερο αντικαταθλιπτικό αιθέριο έλαιο που υπάρχει, διότι έχει έντονες ηρεμιστικές ιδιότητες. Χρησιμοποιείται σε καταστάσεις έντονου στρες, κατάθλιψης, έντασης, νεύρων αλλά και για την αντιμετώπιση φόβων και φοβιών.

Επιπλέον, είναι ιδανικό για το δέρμα, κυρίως τις λιπαρές επιδερμίδες και για προβλήματα όπως ακμή, έκζεμα, ψωρίαση και έρπητα. Επιπλέον βοηθάει στην επούλωση των πληγών και στην αντιμετώπιση του εξανθήματος της ανεμοβλογιάς, αλλά και την επούλωση τυχόν σημαδιών.

Θεραπευτικές ιδιότητες

Το Περγαμόντο το έχουμε γνωρίσει ως ένα ξεχωριστό και πολύ αρωματικό γλυκό του κουταλιού ή ως μαρμελάδα. Ακόμα και αν δεν είστε λάτρεις των παραπάνω, αποκλείεται να μείνατε αδιάφοροι από το άρωμά του. Το αιθέριο έλαιο του Περγαμόντου είναι ένα από τα αγαπημένα έλαια στην κοσμετολογία και τη βιομηχανία των καλλυντικών και σίγουρα θα γίνει και ένα από τα δικά σου αγαπημένα.  

Σύμφωνα με μελέτες, το έλαιο του περγαμόντου έχει ηρεμιστική και χαλαρωτική δράση, και αποτελεί μιας πρώτης τάξεως θεραπεία για την κατάθλιψη και το άγχος. Ηρεμεί τον οργανισμό, αναζωογονεί την ψυχή, το πνεύμα και χαρίζει ζωή και αισιοδοξία. Με λίγα λόγια βοηθάει αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση συναισθηματικών μεταπτώσεων.

Επιπλέον είναι χωνευτικό και ιδιαίτερα ευεργετικό σε περιπτώσεις νευρικής ανορεξίας και βουλιμίας, καθώς έχει ρυθμιστική δράση στην όρεξη. Επίσης, είναι ένα ισχυρό απολυμαντικό του ουροποιητικού συστήματος (κατάλληλο για κυστίτιδα, ουρολοίμωξη).

Ιδανικό για το λιπαρό δέρμα

Το περγαμόντο θεωρείται ο «βασιλιάς» των εσπεριδοειδών στην κοσμετολογία και την καλλυντική βιομηχανία, στην οποία χρησιμοποιείται εδώ και περίπου τρεις αιώνες, σε σαπούνια, κρέμες, αφρόλουτρα, λοσιόν σώματος, αρώματα, αποσμητικά κ.ά.

Η χρήση του τοποθετείται χρονικά στην εποχή που εμφανίστηκε και η κολόνια (νερό της Κολωνίας). Το υπέροχο άρωμά του αναδύει φρεσκάδα και είναι αναζωογονητικό. Επειδή περιέχει μεγάλες ποσότητες πολυφαινολών και αντιοξειδωτικών, λειτουργεί ευεργετικά για το δέρμα, κυρίως το λιπαρό και ακνεϊκό. Οι αντισηπτικές του ιδιότητες το καθιστούν πολύ χρήσιμο για την αντιμετώπιση εκζεμάτων, ψωρίασης, έρπητα. Το έλαιο του περγαμόντου είναι περιζήτητο και χρησιμοποιείται ευρέως στην αρωματοθεραπεία (χαλαρωτικό μασάζ).

Bergamot-Essential-Oil

Ονομασία

Το περγαμόντο είναι ο καρπός του δένδρου Περγαμοντιά. Είναι ένα πολύ θρεπτικό εσπεριδοειδές φρούτο με υπέροχο άρωμα. Σχετικά με το όνομά του, υπάρχουν δυο αξιολογήσεις. Η πρώτη λέει ότι η ονομασία του φρούτου που στα τουρκικά είναι Bergamot προέρχεται από το bey armudu (το αχλάδι του κυρίου) όπως λεγόταν στην Ανατολία και στην μεταφορά του στις ευρωπαϊκές γλώσσες άλλαξε και κατέληξε στο περγαμόντο.

Η δεύτερη αξιολόγηση λέει ότι στον 16ο έκτο αιώνα, Ευρωπαίοι έμποροι και φυτολόγοι που ήρθαν στην Ανατολία, έδωσαν στο δένδρο αυτό το όνομα, γιατί το ανακάλυψαν στην πόλη Bergama.

Κατάγεται από τη Νότια Ασία και σήμερα καλλιεργείται κυρίως σε θερμά κλίματα, στη Νότια Ιταλία και Νότια Γαλλία, στην Καλαβρία και στην Ακτή Ελεφαντοστού.

Στην Ελλάδα, καλλιεργείται στην Κορινθία, στην Αργολίδα, στην Κέρκυρα, στην Κεφαλλονιά,στην Άνδρο και στην Κρήτη. Στην Τουρκία παράγεται στις πόλεις Antalya, Mersin, Hatay και στα Adana.

Άλλες ιδιότητες

- Μειώνει τα επίπεδα της ολικής χοληστερόλης καθώς και της κακής χοληστερόλης LDL ενώ παράλληλα, αυξάνει την προστατευτική HDL χοληστερόλη.

- Διεγείρει το ενδοκρινικό σύστημα, προκαλώντας ηρεμία και χαλάρωση.

- Διεγείρει την έκκριση ορμονών και βοηθά στη διατήρηση του σωστού μεταβολικού ρυθμού.

- Βοηθάει στη μείωση των τριγλυκεριδίων.

- Βοηθάει στη μείωση του σακχάρου του αίματος.

- Βοηθάει στην πρόληψη από τις ψείρες και άλλα παράσιτα.

- Η εισπνοή του ατμού φύλλων του περγαμόντου καταλαγιάζει τον πονοκέφαλο, θεραπεύει τη γρίπη και σταματά τη ναυτία.

-Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τσιμπήματα κουνουπιών, στη θεραπεία της ακμής και στους πόνους του λαιμού.

Τι να προσέξετε

-Αν και το εκχύλισμα περγαμόντο είναι ασφαλές, καλό είναι όμως να αποφεύγεται σε παιδιά και εγκύους.

-Όταν το εκχύλισμα περγαμόντο εφαρμόζεται στο δέρμα, μπορεί να προκαλέσει ευαισθησία στο ηλιακό ή υπεριώδες φως. Καλό είναι να περιμένετε γύρω στις 6 ώρες πριν εκτεθείτε στον ήλιο.

BlueScents-Bergamot

Η πρότασή μας

Η αγάπη μας για αυτό το εξαιρετικό αιθέριο έλαιο και αυτό το τόσο αρωματικό εσπεριδοειδές, μας έδωσε την έμπνευση να ονομάσουμε την εταιρεία μας Pergamodo Natural Beauty Products.

Στο eshop μας www.pergamodo.com διαθέτουμε τη σειρά προϊόντων περιποίησης σώματος με άρωμα περγαμόντο της εταιρείας BlueScents.

Μπορείτε να βρείτε: 

Γαλάκτωμα Σώματος με Ελαιόλαδο, Εκχύλισμα Σταφυλιού, Βούτυρο Καριτέ και Άρωμα Περγαμόντοπου ανακουφίζει, ενυδατώνει, θρέφει και αναζωογονεί την επιδερμίδα, ενισχύοντας την ελαστικότητα και την καλή της υγεία. 

Αφρόλουτρο με Ελαιόλαδο, Εκχύλισμα Σταφυλιού και Άρωμα Περγαμόντο, που αναζωογονεί, ενυδατώνει, περιποιείται και καθαρίζει σε βάθος την επιδερμίδα, ενώ παράλληλα ενισχύει την ελαστικότητά της. 

Κολόνια - Άρωμα Περγαμόντο: με νότες λουλουδιών από την Μεσόγειο και τον κόσμο

Χειροποίητο Σαπούνι Ελαιολάδου με Αλόη, Έλαιο Καρύδας και Άρωμα Περγαμόντο, που ενυδατώνει, θρέφει, καθαρίζει και περιποιείται σε βάθος την επιδερμίδα διατηρώντας την υγρασία και την ελαστικότητά της.

Τα προϊόντα της BlueScents θα γίνουν τα αγαπημένα σας.


ΔΩΡΕΑΝ eBook

FOLLOW US

BACK TO TOP