Loading...
6977258898
ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

Παναγιώτης Ρεντίφης: Ο δημιουργός που χτίζει ισχυρή Filia με την επιδερμίδα μας

by Βιολογικά - Φυσικά Καλλυντικά - Προϊόντα Ομορφιάς | Pergamodo
14Οκτ.
Παναγιώτης Ρεντίφης: Ο δημιουργός που χτίζει ισχυρή Filia με την επιδερμίδα μας

Φιλικός και αφοπλιστικά ειλικρινής, ο Παναγιώτης Ρεντίφης, δημιουργός των δερμοκαλλυντικών Filia Care, μιλάει στο pergamodo.com και μας αποκαλύπτει πώς δημιούργησε τη νέα και πολύ αγαπητή αυτή σειρά προϊόντων περιποίησης προσώπου, τι την διαφοροποιεί από τις άλλες, και τι οραματίζεται για το μέλλον.

Σε μια εποχή που η αγορά καλλυντικών τρέχει με ιλιγγιώδη ταχύτητα, υπάρχουν φωτεινές εξαιρέσεις ελληνικών brands, που δεν βιάζονται να μεγαλώσουν, που παραμένουν πιστά στις αρχές τους και χτίζουν με στωικότητα και μεράκι ισχυρές «φιλίες» με τους καταναλωτές.

Μεγαλωμένος μέσα σε οικογένεια φαρμακοποιών ο Παναγιώτης Ρεντίφης ασχολήθηκε με το εργαστήριο από τα πρώτα κιόλας χρόνια που άσκησε το επάγγελμα του φαρμακοποιού. Οι γνώσεις του πάνω στην τεχνολογία καλλυντικών και την κοσμετολογία είχαν σαν φυσικό επακόλουθο την έρευνα, την μελέτη, τον σχεδιασμό και την δημιουργία καλλυντικών και φυτοθεραπευτικών προϊόντων.

Ας τον γνωρίσουμε καλύτερα.

Καλησπέρα Παναγιώτη. Είσαι ο εμπνευστής και δημιουργός των δερμοκαλλυντικών Filia Care. Πώς ξεκίνησε αυτή η ιδέα; Πώς αποφάσισε ένας φαρμακοποιός να μπει τόσο δυναμικά στο χώρο των καλλυντικών;

Καλησπέρα Χρήστο. Σε ευχαριστώ πολύ για την συνέντευξη. Το φαρμακείο μας ιδρύθηκε το 1975 από τον πατέρα μου, Νίκο Ρεντίφη και το 2013 πέρασε στα "χέρια" μου, με την συνταξιοδότησή του. Ήδη είχα αρχίσει να ασχολούμαι δειλά δειλά με την παραγωγή προϊόντων σε πρώιμο στάδιο. Από το 2013 και μετά, αυτή η επιθυμία γιγαντώθηκε και έγινε σχεδόν μονόδρομος. Άλλαξε η φιλοσοφία του φαρμακείου μας. Δεν μπορούσα να φανταστώ τον εαυτό μου μεταπωλητή, ήθελα να έχω τον πρώτο λόγο, να παράγω το προϊόν, να ξέρω όλη του την πορεία, από τις πρώτες ύλες μέχρι τον τελικό αποδέκτη. Έτσι δημιουργήθηκε η σειρά Filia Care.

Panagiotis-lab

Ποια είναι η φιλοσοφία, ποιο το όραμα και ποιοι οι στόχοι σου για τη σειρά Filia Care;

Ή φιλοσοφία της σειράς Filia είναι να έχει προϊόντα πλούσια σε δραστικά συστατικά, σε υψηλές συγκεντρώσεις, σε οικονομικές τιμές. Σημασία για εμένα δεν έχει να περιέχει μια κρέμα έκκριμα σαλιγκαριού, αλλά το ποσοστό που περιέχει. Kαι φυσικά η τελική τιμή να είναι προσιτή στον καταναλωτή. 

Στόχος μας είναι η σειρά να φτάσει σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους, να μας γνωρίσουν, να καταλάβουν τη φιλοσοφία μας.

Πως προέκυψε το Filia και γιατί διάλεξες αυτό το όνομα για το brand; 

Το όνομα Filia είναι δημιούργημα της συζύγου και συνοδοιπόρου μου σε αυτό το όμορφο ταξίδι Αργυρώς Μπέσιου, η οποία με πολλή αγάπη και ιδιαίτερο ζήλο έχει προσφέρει τα μέγιστα σε αυτή την προσπάθεια. 

Το όνομα δείχνει ότι τα filia προσφέρονται από φίλο σε φίλο (φαρμακοποιό σε πελάτη). Αν προσέξει κάνεις την γραμματοσειρά θα δει ότι τα δυο i είναι σαν δύο ανθρωπάκια που κοιτάνε το ένα το άλλο.

Panagiotis Redifis-Argyro-Besiou

Ποια είναι η ομάδα πίσω από τη Filia Care; Θα θέλαμε να μας συστήσεις εν συντομία τους συνεργάτες σου έτσι ώστε να τους γνωρίσει και ο κόσμος που μας διαβάζει.

Η ομάδα πίσω από την Fìlia είναι η ψυχή των προϊόντων. Χωρίς την ομάδα, προϊόντα δεν υπάρχουν.

Η σύζυγός μου Αργυρώ Μπέσιου, η οποία έχει αναλάβει το κομμάτι της προώθησης και επικοινωνίας των προϊόντων. Είναι ένας χαρισματικός άνθρωπος που αγαπάει ιδιαίτερα αυτό που κάνει και αυτό φαίνεται από την αγάπη που εισπράττει από τους ανθρώπους που χρησιμοποιούν τα προϊόντα μας.

Ο βοηθός μου στο εργαστήριο Νίκος Τσιατσούλης, ο οποίος είναι αδερφικός μου φίλος, από τα σχολικά μας χρόνια και πλέον κουμπάρος μας (αφού τον έχω παντρέψει). Ξέρει τα πάντα μέσα στο εργαστήριο και το αγαπάει όσο εγώ.

Η βοηθός μου επί 7 έτη στο φαρμακοπωλείο Έφη Ζώτου, η οποία με την ευγένειά της, την όμορφη ψυχή και εμφάνισή της κερδίζει τον σεβασμό και την εμπιστοσύνη όλων όσων μας επισκέπτονται στο φυσικό μας σημείο. 

Τα καλλυντικά Filia είναι μια ανερχόμενη και πολλά υποσχόμενη σειρά εντατικής περιποίησης προσώπου. Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας;

Δεν υπάρχει μυστικό επιτυχίας Χρήστο. Είμαστε μικρή ομάδα και πολύ αγαπημένοι μεταξύ μας. Έχουμε κοινό στόχο και τον υπηρετούμε όλοι μαζί. Η δουλειά μας γίνεται με ηρεμία, χωρίς εντάσεις. Σέβομαι τη δουλειά των συνεργατών μου και τους ευχαριστώ για την προσπάθειά τους. Η όποια επιτυχία κρύβεται στην ομάδα και στην αλήθεια που έχουν τα προϊόντα μας.

Γιατί θεωρείς ότι ο κόσμος έχει αγαπήσει τόσο τα καλλυντικά Filia;

Ο κόσμος έχει κουραστεί από τα μεγάλα λόγια και τα απρόσωπα προϊόντα. Εμείς δεν δίνουμε υποσχέσεις, θαύματα δεν γίνονται. Ξέρουμε όμως ότι δεν κάνουμε εκπτώσεις στην ποιότητα και αυτό το ξέρουν και όσοι χρησιμοποιούν τα προϊόντα μας. Γι αυτό μας αγαπούν, για την ειλικρίνειά μας και την αλήθεια των προϊόντων μας.

Panagiotis Redifis-lab

Πόση έρευνα και πόση μελέτη απαιτείται για να επιλεχθούν τα κατάλληλα συστατικά και να παραχθεί μια κρέμα προσώπου Filia;

Μία κρέμα για να φτάσει να βγει από το εργαστήριο και να την δώσουμε στον τελικό αποδέκτη περνάει από πολλά στάδια. Από μια τεράστια ποικιλία δραστικών συστατικών πρέπει να επιλέξουμε αυτά που θα αποτελέσουν τα βασικά συστατικά της κρέμας μας. Να αποφασίσουμε με πολλές δοκιμές την υφή της βάσης της κρέμας μας, αν προορίζεται για νεανικές ή πιο ώριμες επιδερμίδες. Να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι σταθερότητας του προϊόντος καθώς και ο δερματολογικός έλεγχος. Στη συνέχεια να σχεδιαστεί η ετικέτα, να επιλέγει ο περιέκτες και να γίνει ο απαραίτητος φάκελος στο CPNP. Αυτή είναι μια διαδικασία που θα κρατήσει αρκετούς μήνες.

Τι είναι τα πεπτίδια αντιγήρανσης και σύσφιξης και σε τι βοηθούν την επιδερμίδα μας;

Τα πεπτίδια αντιγήρανσης και σύσφιξης είναι προϊόντα βιοτεχνολογίας. Ονομάζονται και βιομιμητικά πεπτίδια, καθώς μιμούνται τη δράση των φυσικών προϊόντων. Με την καθημερινή εφαρμογή τους στο δέρμα μέσω της κρέμας μας επιτυγχάνουμε σταδιακά μια δράση τύπου botox.

Οι κρέμες μας για ώριμες επιδερμίδες περιέχουν επίσης ένα φυσικό συστατικό το οποίο δημιουργεί ένα φιλμ στο δέρμα επιτυγχάνοντας τη σύσφιξη. Δεν είναι όμως μόνο αυτά τα συστατικά.

Υπάρχει μεγάλη ποικιλία συστατικών που χρησιμοποιούμε, ανάλογα με το προϊόν. Ενδεικτικά θα αναφέρω την εσκίνη, μια εξαιρετική φυσικής προέλευσης ουσία, από την ιπποκαστανιά, που αυξάνει την μικροκυκλοφορία του αίματος, μειώνοντας μαύρους κύκλους και σακούλες στην περιοχή των ματιών.

Επίσης ένα άλλο συστατικό είναι το imperata cylindrica, φυτό της ερήμου που έχει την ιδιότητα να συγκρατεί την υγρασία του δέρματος.

filia-care-cosmetics

Στο μάλλον να περιμένουμε ότι θα μεγαλώσει η σειρά Filia και θα προστεθούν περισσότεροι κωδικοί;

Στο μέλλον ευελπιστούμε να κυκλοφορήσουν και άλλα προϊόντα της σειράς Filia. Από την ερχόμενη εβδομάδα θα κυκλοφορήσει ένα gel καθαρισμού χεριών με 70% v/v αιθυλική αλκοόλη, πανθενόλη, αλόη και φασκόμηλο.

Κλείνοντας τη συνέντευξή μας θα ήθελες να πεις ή να ευχηθείς κάτι στους φίλους που μας διαβάζουν; 

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους φίλους που μας εμπιστεύτηκαν και δοκίμασαν τα προϊόντα μας. Ευελπιστώ να τα δοκιμάσουν ακόμα περισσότεροι και η παρέα της Filia να μεγαλώσει. Εμείς θα παραμείνουμε πιστοί στις αρχές μας που δεν είναι άλλες από την καλή ποιότητα, υψηλή συγκέντρωση δραστικών συστατικών και την προσιτή τιμή. Σε ευχαριστώ πολύ Χρήστο για την όμορφη συζήτηση.

Πριν φύγετε

Η επιλογή προϊόντων περιποίησης προσώπου, όπως η σειρά Filia Peptide Skin-Perfecting αποτελεί μια αποτελεσματική επένδυση στην υγεία και την ομορφιά της επιδερμίδας σας, σε πολύ προσιτές τιμές για όλους.

Είναι σημαντικό, λοιπόν, να εντάξουμε τα πεπτίδια στην καθημερινή μας περιποίηση και να πούμε αντίο στις ρυτίδες και τα σημάδια πρόωρης γήρανσης.

Δείτε ΕΔΩ την ολοκληρωμένη σειρά της Filia που έχουμε στο pergamodo.com και επιλέξτε το προϊόν που σας ταιριάζει.

Συνέντευξη στο Σιάμο Χρήστο,

Pergamodo Natural Beauty Products


ΔΩΡΕΑΝ eBook

FOLLOW US

Περισσότερα Άρθρα

BACK TO TOP