Loading...
  • ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 49 €ΔΕΙΤΕ ΟΡΟΥΣ
  • Ελάχιστο όριο παραγγελίας 10 € ευρώ (αξία προϊόντων χωρίς τα μεταφορικά).
6977258898
ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

K-Beauty: Όλα τα μυστικά της Κορεάτικης ομορφιάς για τέλειο δέρμα

by Βιολογικά - Φυσικά Καλλυντικά - Προϊόντα Ομορφιάς | Pergamodo
26Οκτ.
K-Beauty: Όλα τα μυστικά της Κορεάτικης ομορφιάς για τέλειο δέρμα

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί η κορεάτικη ομορφιά και τα κορεάτικα καλλυντικά είναι τόσο δημοφιλή παγκοσμίως; Ποιο είναι το μυστικό για τέλειο, ομοιόμορφο και λαμπερό χρώμα στο δέρμα; Γιατί οι Κορεάτισσες θεωρούνται πρότυπα στον τομέα της ομορφιάς; 

Αυτό το άρθρο έχει σκοπό να διερευνήσει τι ακριβώς κάνει την κορεατική ομορφιά τόσο ξεχωριστή, γιατί έχει γίνει παγκόσμιο φαινόμενο στο χώρο της ομορφιάς και γιατί τα κορεάτικα καλλυντικά θα μεταμορφώσουν το δέρμα σας!

Σύντομη ιστορία της K-beauty

Το K-beauty ή Κορεάτικη Ομορφιά, είναι ένας όρος που έχει χρησιμοποιηθεί για να περιγράψει την άνοδο των κορεατικών τελετουργιών και προϊόντων περιποίησης της επιδερμίδας που έχουν σαρώσει τη βιομηχανία ομορφιάς τα τελευταία χρόνια.

Ο όρος άρχισε να κερδίζει έδαφος στις αρχές της δεκαετίας του 2010, όταν τα κορεατικά προϊόντα περιποίησης δέρματος έγιναν τάση στην Ασία - ιδιαίτερα στη Νότια Κορέα, την Κίνα και την Ιαπωνία. Η τάση αυτή γρήγορα σάρωσε όλο τον κόσμο. Καθώς λοιπόν όλο και περισσότεροι καταναλωτές γνώριζαν τις κορεατικές ρουτίνες περιποίησης της επιδερμίδας και τα οφέλη τους, η K-beauty έγινε γρήγορα ο κανόνας.

Η κορεατική βιομηχανία ομορφιάς συνεχίζει μέχρι σήμερα να κατακτά τον κόσμο. Στην πραγματικότητα, έχει αναπτυχθεί τόσο γρήγορα τα τελευταία χρόνια που η ζήτηση για κορεατικά προϊόντα ομορφιάς υπερβαίνει πλέον την προσφορά.

Η βιομηχανία αναμένεται να συνεχίσει να αναπτύσσεται με ταχύτατους ρυθμούς τα επόμενα χρόνια, καθώς οι καταναλωτές αποκτούν περισσότερες γνώσεις σχετικά με τις κορεατικές ρουτίνες περιποίησης του δέρματος και τα οφέλη τους.

Γιατί η κορεάτικη ρουτίνα ομορφιάς είναι τόσο ξεχωριστή;

Το κορεατικό skincare διαφέρει σημαντικά από άλλες ρουτίνες περιποίησης της επιδερμίδας σε όλο τον κόσμο, καθώς επικεντρώνεται σε μια σειρά καθημερινών βημάτων που πρέπει να γίνονται με συγκεκριμένη σειρά.

- Καθαρισμός της επιδερμίδας, για την απομάκρυνση της βρωμιάς, της λιπαρότητας και άλλων ακαθαρσιών που θα μπορούσαν να φράξουν τους πόρους.

- Απολέπιση του δέρματος, για την απαλλαγή από τα νεκρά κύτταρα του δέρματος που θα μπορούσαν να προκαλέσουν μαύρα στίγματα, θαμπάδα και ρυτίδες.

- Εφαρμογή τονωτικού για την απομάκρυνση τυχόν ακαθαρσιών που έχουν απομείνει από τον καθαρισμό και την απολέπιση.

- Εφαρμογή μιας αμπούλας ή ενός ορού για ενυδάτωση, επανόρθωση και προετοιμασία τους δέρματος για τις κρέμες.

- Εφαρμογή ενυδατικής κρέμας, για καλή ενυδάτωση και «κλείδωμα» της υγρασίας και των θρεπτικών συστατικών.

Ας δούμε όμως τα βήματα πιο αναλυτικά:

Το πρώτο βήμα της κορεατικής τελετουργίας περιποίησης είναι ο καθαρισμός του προσώπου. Ο καθαρισμός είναι σημαντικός επειδή είναι ο νούμερο ένα τρόπος για να απομακρυνθούν οι ακαθαρσίες που θα μπορούσαν να φράξουν τους πόρους - όπως οι ρύποι και τα υπολείμματα του μακιγιάζ - καθώς και η συσσώρευση από την υπερβολική παραγωγή σμήγματος. Για κάποιους, ο καθαρισμός μπορεί να μη φαίνεται σπουδαίος, αλλά για τα άτομα με ευαίσθητο δέρμα, αυτό το βήμα μπορεί να είναι εξαιρετικά σημαντικό.

Το δεύτερο είναι η απολέπιση του δέρματος. Σε αντίθεση με τον καθαρισμό, ο οποίος γίνεται σε καθημερινή βάση, η απολέπιση γίνεται μία ή δύο φορές την εβδομάδα. Αυτό γίνεται για να απομακρυνθούν τα νεκρά κύτταρα του δέρματος που θα μπορούσαν να το κάνουν να φαίνεται θαμπό, να φράξουν τους πόρους και να οδηγήσουν σε μαύρα στίγματα και ακμή. Η απολέπιση είναι ιδιαίτερα σημαντική για τα άτομα με ξηρό δέρμα, καθώς και για τα άτομα με λιπαρή και μεικτή επιδερμίδα. Η απολέπιση του δέρματος μία ή δύο φορές την εβδομάδα μπορεί να σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από αυτή τη συσσώρευση, να καθαρίσετε τους πόρους και να αφήσετε το δέρμα σας να φαίνεται πιο φωτεινό, απαλό και λείο.

Το τρίτο βήμα είναι η εφαρμογή ενός τονωτικού – τόνερ στο πρόσωπο. Τα τόνερ προορίζονται για μια γρήγορη συνέχεια του καθαρισμού και της απολέπισης της επιδερμίδας. Βοηθούν στην απομάκρυνση των ακαθαρσιών που μπορεί να έχουν ξεμείνει από το καθαριστικό, καθώς και στην ενυδάτωση του δέρματος. Το τονωτικό αναζωογονεί το δέρμα και το προετοιμάζει για τους ορούς. Καταπραΰνει και ηρεμεί το δέρμα, καθιστώντας το ένα ιδιαίτερα χρήσιμο προϊόν περιποίησης για άτομα με ευαίσθητο δέρμα.

Το τέταρτο βήμα είναι η εφαρμογή μιας αμπούλας ή ενός ορού στο πρόσωπο. Αυτό το βήμα έχει σκοπό να αρχίσει να θεραπεύει το δέρμα και να αντιστρέφει τα σημάδια γήρανσης. Τα συστατικά που περιέχονται στους ορούς είναι πιο ισχυρά από εκείνα που περιέχονται στα τονωτικά, καθιστώντας τα ιδιαίτερα αποτελεσματικά στην αποκατάσταση του δέρματος. Οι οροί συχνά παρασκευάζονται με φυτικά και ενεργά συστατικά που έχουν ισχυρές αντιγηραντικές ιδιότητες.

Το πέμπτο και τελευταίο βήμα της κορεατικής ρουτίνας περιποίησης της επιδερμίδας είναι η εφαρμογή μιας ενυδατικής κρέμας στο πρόσωπο. Η εφαρμογή μιας κρέμας έχει σκοπό την ενυδάτωση και να σφραγίσει τα προϊόντα περιποίησης. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τα άτομα με ξηρό ή μεικτό δέρμα, προκειμένου να μην αφυδατωθούν.

Γιατί τα κορεάτικα καλλυντικά είναι τόσο ξεχωριστά;

Τα κορεατικά καλλυντικά και προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας είναι μοναδικά και συχνά θεωρούνται ως τρόπος ζωής. Σε αντίθεση με τα συνηθισμένα προϊόντα περιποίησης που προορίζονται για προσωρινή χρήση και στη συνέχεια διακόπτονται μόλις δείτε αποτελέσματα, τα κορεατικά προϊόντα περιποίησης προορίζονται για συνεχή χρήση.

Τα συστατικά τους προορίζονται να θεραπεύουν συνεχώς το δέρμα, να προλαμβάνουν μελλοντικές βλάβες και να ενισχύουν την υγεία του, αντί να βελτιώνουν μόνο προσωρινά την εμφάνισή του.

Αυτό καθιστά τα κορεατικά καλλυντικά απίστευτα ισχυρά όταν χρησιμοποιούνται σωστά. Είναι επίσης μοναδικά επειδή παρασκευάζονται με ιδιαίτερα ενεργά και φυτικά συστατικά ή συνδυασμούς αυτών. Αυτά τα συστατικά προέρχονται συχνά από βότανα, φαρμακευτικά φυτά και λέγεται ότι είναι απίστευτα ισχυρά στην αναστροφή των σημαδιών γήρανσης και στην αποκατάσταση του δέρματος.

Η διαφορά μεταξύ κορεατικής και δυτικής ομορφιάς

Όταν συγκρίνετε την κορεατική ομορφιά με τη δυτική ομορφιά, μία από τις σημαντικότερες διαφορές είναι η προσέγγιση της περιποίησης της επιδερμίδας.

Ενώ η δυτική περιποίηση της επιδερμίδας τείνει να επικεντρώνεται στο προϊόν - με έμφαση στη γρήγορη λύση - η κορεατική περιποίηση της επιδερμίδας είναι πιο προληπτική, εστιάζοντας στα μακροπρόθεσμα οφέλη της περιποίησης της επιδερμίδας. Τα κορεατικά προϊόντα ομορφιάς είναι σχεδιασμένα για μακροπρόθεσμα οφέλη και όχι για γρήγορες λύσεις. Είναι η τέλεια επιλογή για όσους θέλουν μακροχρόνια αποτελέσματα ή που ενδιαφέρονται για την προληπτική προσέγγιση της υγείας του δέρματος.

Μια άλλη βασική διαφορά μεταξύ των δύο είναι τα συστατικά. Η κορεατική ομορφιά είναι γνωστή για τη χρήση φυσικών, φιλικών προς το περιβάλλον συστατικών, ενώ τα δυτικά προϊόντα ομορφιάς τείνουν να βασίζονται περισσότερο σε συνθετικά συστατικά.

Μερικά από τα βασικά συστατικά που χρησιμοποιούνται στα προϊόντα περιποίησης της κορεατικής ομορφιάς περιλαμβάνουν τη βιταμίνη C, την αργιρελίνη, τη νιασιναμίδη, τα ceramides, το έλαιο τεϊόδεντρου, το μέλι, το έκκριμα σαλιγκαριών κ.α. με αποδεδειγμένα αποτελέσματα στην περιποίηση της επιδερμίδας. Αυτά τα συστατικά συναντώνται λιγότερο στα δυτικά προϊόντα ομορφιάς, τα οποία συχνά βασίζονται σε συνθετικά συστατικά όπως η βαζελίνη ή οι σιλικόνες. Τα τελευταία χρόνια έχει υπάρξει στροφή των δυτικών brands ομορφιάς προς τα ενεργά συστατικά και το κορεάτικο μοντέλο skincare.

Άλλο προϊόντα περιποίησης και άλλο προϊόντα ομορφιάς

Eίναι σημαντικό να σημειωθεί ότι υπάρχει διαφορά μεταξύ των προϊόντων περιποίησης της επιδερμίδας και των προϊόντων ομορφιάς.

Στη βιομηχανία ομορφιάς, τα προϊόντα ορίζονται από τον σκοπό τους για τον οποίο φτιάχνονται. Έτσι, η ενυδατική κρέμα προορίζεται για την ενυδάτωση του δέρματος και το τονωτικό για την τόνωση του δέρματος. Τα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας, από την άλλη πλευρά, επικεντρώνονται στην αποκατάσταση και την πρόληψη των βλαβών στο δέρμα.

Μια σημαντική διαφορά μεταξύ των προϊόντων περιποίησης του δέρματος και των προϊόντων ομορφιάς είναι ότι τα πρώτα περιέχουν συστατικά που προορίζονται να θεραπεύσουν και να επιδιορθώσουν το δέρμα, ενώ τα προϊόντα ομορφιάς περιέχουν συστατικά που προορίζονται να βελτιώσουν την εμφάνιση του δέρματος.

Η άνοδος των κορεατικών εταιρειών ομορφιάς

Η άνοδος των κορεατικών εταιρειών ομορφιάς είναι μία από τις πιο ενδιαφέρουσες πτυχές της K-Beauty. Εταιρείες όπως η Muldream και πολλές άλλες, συχνά πιστώνονται με την κορεατική επανάσταση στην περιποίηση της επιδερμίδας, καθώς άρχισαν να επεκτείνονται παγκοσμίως, φέρνοντας το κορεάτικο skincare και τα κορεάτικα καλλυντικά στον υπόλοιπο κόσμο. Τώρα, υπάρχουν αμέτρητες κορεατικές μάρκες καλλυντικών που συνθέτουν τη βιομηχανία K-beauty.

Συμπέρασμα

Η κορεατική ομορφιά είναι μια αυξανόμενη τάση που είναι ιδανική για όσους θέλουν αποδεδειγμένα αποτελέσματα από τα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας τους.

Τα κορεατικά προϊόντα ομορφιάς είναι γνωστά για την εστίασή τους στα οφέλη περιποίησης της επιδερμίδας, όπως η πρόληψη των ρυτίδων, η φωτεινότητα της επιδερμίδας σας ή η ενυδάτωση του δέρματός σας.

Είναι ιδανικά για όσους θέλουν μια απλή ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας που είναι εύκολο να διατηρηθεί και τείνουν να είναι ελαφρύτερα σε υφή από άλλα προϊόντα, χωρίς να καταφεύγουν σε σκληρά χημικά ή πρόσθετα.

Eίναι απίστευτα αποτελεσματικά και πρόκειται να γίνουν ακόμη πιο ισχυρά, καθώς η κορεάτικη βιομηχανία ομορφιάς συνεχίζει να καινοτομεί και να ανακαλύπτει περισσότερους τρόπους για να θεραπεύει και να μεταμορφώνει το δέρμα.

Τα καλύτερα κορεατικά προϊόντα ομορφιάς που πρέπει να δοκιμάσετε

Τώρα που έχετε μια καλύτερη ιδέα για το τι είναι η κορεατική ομορφιά - και πώς διαφέρει από άλλες τάσεις ομορφιάς - πιθανόν να ανυπομονείτε να δοκιμάσετε μερικά νέα κορεατικά προϊόντα περιποίησης.

Στο pergamodo.com αποφασίσαμε να γίνει… «της Κορέας», με την καλή την έννοια φυσικά, και φέραμε για αρχή μερικά από τα καλύτερα κορεατικά προϊόντα ομορφιάς. Αν ενδιαφέρεστε να εντάξετε την Κ-Beauty στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας πρέπει να δοκιμάσετε τα καινοτόμα καλλυντικά της Muldream. Ξεκινήστε με τους ορούς και τις κρέμες προσώπου της Muldream και σας υποσχόμαστε ότι θα φέρουν την επανάσταση στον τρόπο που φροντίζετε το δέρμα σας καθημερινά. 


ΔΩΡΕΑΝ eBook

FOLLOW US

Περισσότερα Άρθρα

BACK TO TOP