Loading...
  • ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 49 €ΔΕΙΤΕ ΟΡΟΥΣ
  • Ελάχιστο όριο παραγγελίας 10 € ευρώ (αξία προϊόντων χωρίς τα μεταφορικά).
6977258898
ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

Γιατί πρέπει να επιλέγουμε φυτικές βαφές μαλλιών

by Βιολογικά - Φυσικά Καλλυντικά - Προϊόντα Ομορφιάς | Pergamodo
21Οκτ.
Γιατί πρέπει να επιλέγουμε φυτικές βαφές μαλλιών

Τι αναζητούν σχεδόν όλες γυναίκες σε μία βαφή μαλλιών σήμερα; Φυσικά χρώματα, διάρκεια, ένα φυσικό προϊόν χωρίς αμμωνία, μέγιστη προστασία και ευκολία κατά την εφαρμογή.

Με τόσες βαφές που κυκλοφορούν στην αγορά τι είναι καλύτερο να επιλέξεις; Χημικές ή Φυτικές βαφές μαλλιών; Αντιμετωπίζεις κι εσύ αυτό το δίλημμα και ψάχνεις να βρεις απαντήσεις; Δεν είσαι η μόνη. 

H επιλογή της σωστής βαφής μαλλιών δεν είναι μόνο θέμα εξωτερικής εμφάνισης, αλλά και υγείας. Πρέπει να δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στα προϊόντα που χρησιμοποιούμε για την περιποίηση των μαλλιών μας και να επιλέγουμε όχι μόνο τα σωστά, αλλά και αυτά που δεν περιέχουν επικίνδυνα συστατικά.

Τα μαλλιά μας αποτελούν ένα από τα πιο δυνατά χαρακτηριστικά του προσώπου μας μαζί με τα μάτια και τα χείλη. Ο τρόπος που τα χτενίζουμε, τα βάφουμε και τα περιποιούμαστε προδίδει, όχι μόνο τη διάθεσή μας, αλλά και την προσωπικότητά μας. Με λίγα λόγια, τονίζει ή αποδυναμώνει την εμφάνισή μας.  

Τα μαλλιά μας ταλαιπωρούνται καθημερινά από τον ήλιο, τον αέρα, τις αλλαγές θερμοκρασίας, τη ρύπανση και επηρεάζονται άμεσα από τη διατροφή μας, το άγχος, τις ορμονικές διαταραχές και την έλλειψη ύπνου.

Επιπλέον επηρεάζονται άμεσα και από το styling που επιλέγουμε να κάνουμε (πρέσα, πιστολάκι, βαφές, προϊόντα hair styling).

Για να σώσουμε τα μαλλιά μας θα πρέπει να αλλάξουμε κάποιες συνήθειες. Και μπορούμε να ξεκινήσουμε από το hair styling και συγκεκριμένα από τις βαφές μαλλιών.

Χημικές βαφές

Αν θέλετε να έχετε υγιή, λαμπερά, πλούσια και δυνατά μαλλιά, δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε χημικές βαφές. Οι βαφές εταιριών, που πωλούνται στα σούπερ μάρκετ και σε αρκετά καταστήματα καλλυντικών περιέχουν δεκάδες χημικές ουσίες, που όχι μόνο βλάπτουν τα μαλλιά σας, αλλά ενδεχόμενα και την υγεία σας (το λιγότερο να προκαλέσουν κνησμούς και αλλεργίες). 

Βέβαια, είναι πολύ δελεαστικές καθώς παρέχουν μια μεγάλη γκάμα χρωμάτων και υπόσχονται ότι κάνουν τα μαλλιά όμορφα και λαμπερά. Οι διαφημίσεις παρουσιάζουν γυναίκες με μακριά μαλλιά, με καταπληκτικά, παλλόμενα χρώματα, με μεταξένια υφή, κλπ.  

Η αλήθεια είναι ότι παρόμοιο αποτέλεσμα, μπορεί να επιτευχθεί τις πρώτες ημέρες της βαφής και με τη χρήση μαλακτικών ουσιών. Η συνέχεια όμως είναι απογοητευτική, καθώς τα μαλλιά σας σταδιακά αρχίζουν να δείχνουν άτονα, θαμπά και ξερά. Επιπλέον, δεν δείχνουν φυσικά, καθώς ένα ομοιόμορφο χρώμα έχει καλύψει όλο το τριχωτό της κεφαλής.

Ένα άλλο πρόβλημα που θα συναντήσετε αν χρησιμοποιείτε χημικές βαφές είναι, ότι θα δυσκολευτείτε να αποκτήσετε πολύ μακριά μαλλιά, καθώς η ψαλίδα και οι ξερές άκρες θα γίνουν οι μόνιμοι σύντροφοι των μαλλιών σας.

Για αυτό και οι περισσότερες γυναίκες αντιμετωπίζουν το πρόβλημα, με το να ξαναβάψουν σύντομα τα μαλλιά τους προκειμένου να τους ξαναδώσουν ζωντάνια.

Επίσης τα κόβουν συνεχώς όλο και πιο κοντά για να τα «καθαρίσουν» και ξεκινάει έτσι ένας φαύλος κύκλος που είναι καταστροφικός. Συνεχώς θα βάφουν τα μαλλιά τους, συνεχώς θα κόβουν τη ψαλίδα και συνεχώς θα χειροτερεύουν.

Φυτικές βαφές με περιορισμένες χημικές ουσίες 

Οι βαφές αυτές, προσπαθούν να πετύχουν όλα τα αποτελέσματα των χημικών βαφών (μεγάλη κάλυψη, ποικιλία χρωμάτων, γρήγορη και εύκολη  εφαρμογή, μεγάλη διάρκεια) αποφεύγοντας τη χρήση πολλών βλαβερών ουσιών όπως χρωστικές, ppd, αμμωνία, κλπ. 

Είναι σαφώς καλύτερες από τις χημικές, κάνουν λιγότερη ζημιά στα μαλλιά και την υγεία, αλλά δεν είναι 100% φυσικές. Παρόλα αυτά είναι πολύ πρακτικές και σαφώς πρέπει να τις προτιμήσετε από την προηγούμενη κατηγορία. 

100% Φυτικές βαφές

Οι φυτικές ή ακόμα καλύτερα οι βιολογικές βαφές χαρίζουν δυνατά μαλλιά με πλούσιο χρώμα που λάμπουν από υγεία και ομορφιά, γι’ αυτό τις επιλέγουν όλο και περισσότερες γυναίκες. Έχουν και τη διάρκεια και το χρωματικό αποτέλεσμα που επιθυμούμε χωρίς τα επικίνδυνα στοιχεία των χημικών βαφών.

Το σημαντικότερο είναι πως μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε περιόδους που οι γυναίκες έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη, όπως εκείνη της εγκυμοσύνης και της γαλουχίας, πάντα βέβαια μετά την έγκριση του γιατρού.

Ταυτόχρονα, οι φυτικές βαφές δεν απαιτούν πια μεγάλο χρόνο προετοιμασίας και εφαρμογής, κάτι που αποζητούν οι σύγχρονες εργαζόμενες γυναίκες. Κι όσον αφορά την ποικιλία χρωμάτων, οι φυτικές βαφές μπορούν να καλύψουν μια μεγάλη γκάμα αποχρώσεων.

Ποια συστατικά πρέπει να αποφεύγετε

Αμμωνία: Είναι ένας αλκαλικός παράγοντας που χρησιμοποιείται προκειμένου να ανοίξουν τα «λέπια» της τρίχας και να εισχωρήσει η βαφή. Έρευνες έχουν δείξει ότι η χρήση της επιβαρύνει το αναπνευστικό σύστημα. Ταυτόχρονα, η μακροχρόνια χρήση της επηρεάζει την ελαστικότητα και λάμψη των μαλλιών.

Aλκοόλ: Το οινόπνευμα χρησιμοποιείται ως συστατικό σε πολλά προϊόντα για μαλλιά ιδιαίτερα ως συντηρητικό, προκριμένου να μην αναπτυχθούν μικρόβια. Ωστόσο, το αλκοόλ μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό στο τριχωτό της κεφαλής.

Παραφαινυλενοδιαμίνη- PPD: Πρόκειται για την κυριότερη αλλεργιογόνο ουσία σε προϊόντα βαφής μαλλιών. Οι μακροχρόνιες επιπτώσεις μπορεί να είναι άσθμα, λύκος, λέμφωμα Non Hodgkin, ενώ υπάρχουν και ενδείξεις για σύνδεσή του με καρκίνο του μαστού, της μήτρας και της ουροδόχου κύστης.

Παραβίνες (Parabens): Πρόκειται για συντηρητικά που χρησιμοποιούνται όχι μόνο στις βαφές, αλλά και σε μεγάλη γκάμα καλλυντικών, ώστε να αποφευχθεί η ανάπτυξη βακτηρίων. Αυτά μιμούνται τη δράση των οιστρογόνων και η χρήση τους έχει συνδεθεί με αυξημένο κίνδυνο για καρκίνο του μαστού. Στις ετικέτες θα τα βρείτε με τις ονομασίες methyl paraben, isobutyl paraben, propyl paraben, ethyl paraben, butyl paraben, και ως E216. Οι νέες φυτικές βαφές δεν περιέχουν parabens.

Sodium Laureth/Lauryl Sulfate/ SLS /SLES: Αν και η αρχική του προέλευση είναι από καρύδα, η διαδικασία στην οποία υπόκειται, φαίνεται να το επιμολύνει με ένα καρκινογόνο υποπροϊόν – το 1,4 διοξάνιο  που συνδέεται από μελετητές με τον ερεθισμό στο δέρμα και τα μάτια, διαταραχές στο ενδοκρινικό και το αναπαραγωγικό σύστημα, μεταλλάξεις και αλλαγές σε κυτταρικό και βιοχημικό επίπεδο.

Ρεζορκίνη (Resorcinol): Σύμφωνα με την Ε.Ε., δεν πρέπει να υπερβαίνει συγκεκριμένα όρια ασφαλείας, καθώς ερεθίζει τα μάτια και το δέρμα, ενώ είναι επικίνδυνη και για το περιβάλλον. Συνιστάται να αποφεύγεται, ειδικά από εγκύους.

Σιλικονούχες ενώσεις (Silicone): Οι μη υδατοδιαλυτές θεωρούνται επιβλαβείς για την υγεία των μαλλιών, γιατί ξηραίνουν την τρίχα.

Με μια ματιά

Σε αντίθεση με τις χημικές βαφές μαλλιών του παρελθόντος, οι νέες φυτικές δεν περιέχουν επικίνδυνα συστατικά, ενώ το αποτέλεσμά τους είναι σταθερό, λαμπερό και καλύπτει άψογα ακόμα και τις λευκές ή γκρίζες τρίχες.

Οι φυτικές βαφές μαλλιών είναι πολύ πιο ασφαλείς από τις κλασικές βαφές του εμπορίου. Περιέχουν πλούσια φυτικά ή βιολογικά συστατικά που περιποιούνται τα μαλλιά, το τριχωτό της κεφαλής και τον θύλακα της τρίχας, χαρίζουν φυσική λάμψη και χρώμα, έχουν μεγάλη γκάμα χρωματικών επιλογών και δεν περιέχουν αμμωνία, σιλικόνες, αλκοόλη, PPD και γενικά ουσίες οι οποίες ενοχοποιούνται για αλλεργίες και αναπνευστικά προβλήματα.

Εμείς στο pergamodo φέραμε μία από τις κορυφαίες εταιρείες στον κόσμο, την Ιταλική NOAH που είναι εξειδικευμένη στην περιποίηση και την φροντίδα των μαλλιών.

Χαρείτε υγιή, λαμπερά μαλλιά με φρέσκια και ζωντανή απόχρωση χρησιμοποιώντας 100% βιολογικές βαφές της ΝΟΑΗ.

Οι βιολογικές βαφές μαλλιών NOAH σε συνδυασμό με τα φυσικά μαλλιά δημιουργούν εντυπωσιακές, ζωντανές αποχρώσεις, λάμψη και όγκο. Προστατεύουν τα μαλλιά και διαρκούν μεγάλο χρονικό διάστημα. Σε σχέση με τις χημικές βαφές μαλλιών, οι βιολογικές βαφές ΝΟΑΗ αφήνουν τη φυσική δομή των μαλλιών άθικτη.

Φροντίζουν εντατικά τα μαλλιά και περιβάλλουν κάθε μεμονωμένη τρίχα με μία προστατευτική μεμβράνη που αποτελείται από βιολογικά και φυτικά εκχυλίσματα.

Η βαφές είναι χωρίς αμμωνία, υπεροξείδια, ρεζορκινόλη, PEG‘s, τεχνητά αρώματα και συντηρητικά. Δεν ξανοίγουν το χρώμα των μαλλιών. Κατάλληλες και για γκρίζα μαλλιά.

 


ΔΩΡΕΑΝ eBook

FOLLOW US

Περισσότερα Άρθρα

BACK TO TOP