Loading...
6977258898
ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

Γιατί να διαλέξετε βιολογικά προϊόντα περιόδου και γυναικείας υγιεινής

by Βιολογικά - Φυσικά Καλλυντικά - Προϊόντα Ομορφιάς | Pergamodo
23Μάρτ.
Γιατί να διαλέξετε βιολογικά προϊόντα περιόδου και γυναικείας υγιεινής

Η υγιεινή στην ευαίσθητη περιοχή της γυναίκας είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα, παρότι θεωρείται ταμπού ακόμη και στις μέρες μας. Για αυτό και τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε πρέπει να είναι φιλικά προς το δέρμα μας και να μην έχουν χημικά ώστε να μη δημιουργούνται ερεθισμοί.

Το Pergamodo φέρνει την επανάσταση στα προϊόντα περιόδου και γυναικείας υγιεινής και λέει αντίο στα πλαστικά, τα αρώματα, τις βαφές, τα φυτοφάρμακα και το χλώριο με τη βιολογική και φυσική γκάμα προϊόντων γυναικείας υγιεινής (ταμπόν, σερβιέτες, σερβιετάκια και μαντηλάκια) της Natracare.

Επειδή το δέρμα μας και το σώμα μας αξίζουν το καλύτερο, πρέπει να είμαστε ευγενικές με αυτά και να τα φροντίζουμε καθημερινά με αγάπη.

Το ξέρατε ότι τα συμβατικά προϊόντα γυναικείας υγιεινής είναι περίπου 90% πλαστικό;

Κάθε χρόνο, δισεκατομμύρια πλαστικές σερβιέτες και σερβιετάκια απορρίπτονται από τις γυναίκες. Οι περισσότερες από τις σερβιέτες είναι φτιαγμένες από 90% πλαστικό αργού πετρελαίου που μολύνει το περιβάλλον.

H Natracare είναι διαφορετική. Τα προϊόντα Natracare είναι κατασκευασμένα από ανανεώσιμα και βιοδιασπώμενα υλικά, όπως βιολογικό βαμβάκι, βιοπλαστικά (από φυτικά άμυλα) και ξυλοπολτό. Χρησιμοποιώντας Natracare, λέτε όχι στη χρήση πλαστικών αργού πετρελαίου.

Μπορείτε να είστε σίγουροι ότι όλα τα προϊόντα Natracare είναι:

– Απαλλαγμένα από δοκιμές σε ζώα. Ούτε οι πρώτες ύλες, ούτε τα τελικά προϊόντα έχουν ποτέ δοκιμαστεί σε ζώα. Δερματολογική δοκιμή διεξάγεται πάντα σε ανθρώπους εθελοντές υπό ελεγχόμενες διαδικασίες.

– Απαλλαγμένα από ζωικά συστατικά, ή πρώτες ύλες που έχουν μεταποιηθεί με τη βοήθεια οποιονδήποτε ζωικών προϊόντων.

– Κατάλληλα για vegans και χορτοφάγους, με πιστοποίηση από την Vegetarian Society. Η παραγωγή των πρώτων υλών γίνεται με διαδικασίες που φροντίζουν πολύ προσεχτικά το περιβάλλον και τα χωράφια όπου καλλιεργείται το βαμβάκι.

-Παράγονται με βιώσιμες διαδικασίες και υποβάλλονται σε επεξεργασία με ήπιους τρόπους κατά τη διάρκεια των οποίων δεν απελευθερώνονται τοξικές χημικές ουσίες στο περιβάλλον.

-Είναι βιοδιασπώμενα – και μπορούν ακόμη και να κομποστοποιηθούν!

Γιατί Natracare;

Οι γυναίκες συνειδητοποιούν σήμερα περισσότερο από ποτέ ότι είναι επιτακτική ανάγκη να αποφεύγουν να χρησιμοποιούν προϊόντα γυναικείας υγιεινής από συνθετικές, χημικές και πρόσθετες ύλες που ερεθίζουν το δέρμα.

Έτσι, αναζητούν άνεση, ποιότητα και σιγουριά και γι’ αυτό όλα τα βιολογικά και φυσικά προϊόντα της Natracare εκτιμούνται για τους παραπάνω λόγους, καθώς και για την υπευθυνότητά που επιδεικνύουν απέναντι στο περιβάλλον.

Πολλοί γυναικολόγοι συμβουλεύουν τις γυναίκες με ευαίσθητο δέρμα να χρησιμοποιούν τα προϊόντα της Natracare, ώστε να περιορίσουν την επαφή τους με χλωριωμένα και συνθετικά υλικά, latex και τα υπόλοιπα υπέρ-απορροφητικά υποπροϊόντα του πετρελαίου που συναντιούνται στα συμβατικά ταμπόν και στις σερβιέτες.

Τα προϊόντα της Natracare φτιάχνονται από πιστοποιημένα βιολογικά και φυσικά υλικά φυτικής προέλευσης και δεν περιέχουν χημικά πρόσθετα.

Είναι βιοδιασπώμενα, προέρχονται από παραγωγούς που χρησιμοποιούν μόνο οικολογικές μεθόδους παραγωγής και είναι πιστοποιημένα, γιατί παράγονται και ελέγχονται χωρίς να πραγματοποιούνται πειράματα σε ζώα.

Όλα τα προϊόντα της Natracare είναι απαλλαγμένα από χλώριο κι έτσι οι γυναίκες μπορούν να είναι ήσυχες, ότι χρησιμοποιώντας τα προϊόντα της Natracare δεν έρχονται σε επαφή με συνθετικά υλικά ή άλλα χημικά πρόσθετα όπως τασιενεργά, αρώματα, χρωστικές ουσίες ή λιπαντικά.

Επιλέγοντας μόνο πλήρως πιστοποιημένο βιολογικό βαμβάκι, αποτρέπεται η άμεση έκθεση στα κατάλοιπα των φυτοφαρμάκων, των λιπασμάτων που χρησιμοποιούνται στις συμβατικές καλλιέργειες βαμβακιού.

Γιατί μαντηλάκια Natracare

Πολλά υγρά μαντηλάκια χρησιμοποιούν σκληρούς παράγοντες αφρισμού, όπως SLS, καθώς και συντηρητικά, που συνδέονται με δερματίτιδες και parabens που έχουν ενοχοποιηθεί για την τοξική τους επίδραση στην υγεία μας.

Τα μαντηλάκια καθαρισμού της Natracare, είναι ασφαλή, αξιόπιστα, υψηλής ποιότητας και κατασκευάζονται από βιολογικά και φυσικά συστατικά φυτικής προέλευσης που δεν περιέχουν σκληρές χημικές ουσίες και τοξικά συντηρητικά.

Η απαλή φόρμουλα της Natracare είναι απαλλαγμένη από αλκοόλ, καθαριστικά, όπως SLS και άλλες συγγενείς ουσίες, parabens, SHG και κάθε είδους τοξικών.

Καθώς, η Natracare δε χρησιμοποιεί ζωικά συστατικά ούτε δοκιμάζει τα προϊόντα της στα ζώα, τα μαντηλάκια καθαρισμού της ευαίσθητης περιοχής είναι κατάλληλα και για όσους ακολουθούν ένα vegan τρόπο ζωής.

Για την επίτευξη των υψηλών στάνταρ ποιότητας, η Natracare πραγματοποίησε δερματολογικούς ελέγχους μόνο σε εθελόντριες.

Τα ατομικά μαντηλάκια καθαρισμού για την ευαίσθητη περιοχή και τα συστατικά με τα οποία είναι εμποτισμένα, προέρχονται αποκλειστικά από φυσικές και ανανεώσιμες πηγές.

Τα βιολογικά βαμβακερά μαντηλάκια καθαρισμού της Natracare είναι σχεδιασμένα για την καθημερινή προσωπική υγιεινή των γυναικών, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της εμμηνορρυσίας, αλλά και ως πρακτική λύση όταν ταξιδεύετε.

Τα μαλακά και ανθεκτικά, 100% βιολογικά πιστοποιημένα βαμβακερά μαντηλάκια είναι εμποτισμένα με πιστοποιημένα βιολογικά αιθέρια έλαια χαμομηλιού, καλέντουλας και γαλλικού τριαντάφυλλου, καθώς και με φυσικά εκχυλίσματα φυτών, τα οποία θα καθαρίσουν και θα αναζωογονήσουν το δέρμα σας, αφήνοντας το απαλό.

Γιατί μωρομάντηλα Natracare;

Τα μωρά είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα στο περιβάλλον τους, καθώς το λεπτό, ευαίσθητο δέρμα τους και το ανοσοποιητικό τους σύστημα δεν έχουν αναπτύξει ανεκτικότητα στα επικίνδυνα συστατικά και στις τοξίνες που χρησιμοποιούνται στα συμβατικά μωρομάντηλα και παιδικά προϊόντα καθαρισμού και υγιεινής.

Για το λόγο αυτό, η Natracare δημιούργησε βιολογικά βαμβακερά μωρομάντηλα που κατασκευάζονται αποκλειστικά από πιστοποιημένα βιολογικά φυτικά συστατικά και αιθέρια έλαια, που είναι φιλικά προς το περιβάλλον, ήπια και απαλά. Επιπλέον, είναι βιοδιασπώμενα προκειμένου να μην μολύνουν το περιβάλλον.

Δυστυχώς, πολλά δημοφιλή εμπορικά προϊόντα που απευθύνονται στα μωρά και οι γονείς εμπιστεύονται τυφλά, συχνά περιέχουν προϊόντα σκληρούς παράγοντες αφρισμού, όπως SLS, καθώς και συνθετικά συντηρητικά, SHG και Parabens.

Επιπλέον, πολλά μωρομάντηλα που διατίθενται σήμερα είναι κατασκευασμένα από συνθετικό ύφασμα που δε βιοδιασπάται, ή τεχνητό μετάξι που έχει υποστεί λεύκανση με χλώριο.

Γιατί σερβιέτες & σερβιετάκια Natracare

Οι σερβιέτες και τα σερβιετάκια της Natracare προσφέρουν στις γυναίκες άνεση και αξιόπιστη προστασία, ενώ παράλληλα είναι φιλικά προς το περιβάλλον.

Οι σερβιέτες και τα σερβιετάκια της Natracare κατασκευάζονται από πιστοποιημένο 100% βιολογικό βαμβάκι και φυσικά υλικά κυτταρίνης, που προέρχονται από ανανεώσιμες πηγές και είναι πάνω από 99% βιοδιασπώμενες και κατάλληλες για κομποστοποίηση.

Επιπλέον, αποτελούν την απόλυτα φυσική επιλογή για τη γυναικεία υγιεινή, καθώς είναι 100% απαλλαγμένες από χλώριο και πλαστικό.

Έτσι, μπορείτε να αποφύγετε την επαφή με συνθετικά υλικά, πλαστικά, λευκαντικά χλωρίου, παράγωγα του πετρελαίου, λάτεξ, αρώματα και χρωστικές ουσίες, οι οποίες υπάρχουν σε πλήθος άλλων προϊόντων γυναικείας υγιεινής.

Καθώς δεν έχουν όλες οι γυναίκες τις ίδιες προτιμήσεις, οι σερβιέτες της Natracare είναι διαθέσιμες σε διαφορετικά μεγέθη, από maxi μέχρι εξαιρετικά λεπτό σχεδιασμό και διατίθενται με ή χωρίς φτερά.

Γιατί ταμπόν Natracare

Οι γυναίκες σήμερα έχουν επίγνωση της ανάγκης να περιορίσουν την επαφή τους με συνθετικά υλικά, υλικά που ερεθίζουν το δέρμα, περιττές χημικές ουσίες και πρόσθετα.

Γι ‘ αυτό, οι γυναίκες εκτιμούν τα πιστοποιημένα 100 % βιολογικά  βαμβακερά ταμπόν της Natracare για την άνεση, την αξιόπιστη προστασία και φροντίδα που τους παρέχουν, καθώς και για την ευθύνη που επιδεικνύει η Natracare απέναντι στο περιβάλλον μας σε όλα τα στάδια της κατασκευής τους.

Τα ταμπόν της Natracare κατασκευάζονται αποκλειστικά από πιστοποιημένο 100% βιολογικό βαμβάκι. Είναι διαθέσιμα σε διαφορετικά επίπεδα απορροφητικότητας, τόσο με εφαρμοστή όσο και χωρίς εφαρμοστή, για να εξυπηρετούν τα διάφορα στάδια της εμμηνόρροιάς σας και την προσωπική σας προτίμηση.

Οι εφαρμοστές των ταμπόν της Natracare δεν κατασκευάζονται από πλαστικό, αλλά από μία βιοδιασπώμενη κάρτα που δεν περιλαμβάνει καθόλου χλώριο.

Τα ταμπόν της Natracare κατασκευάζονται από 100% βιολογικό βαμβάκι, το οποίο έχει πλήρως ελεγχθεί και πιστοποιηθεί από το Global Organic Textiles Standard (GOTS) στις καλλιέργειες του βαμβακιού που χρησιμοποιεί η Natracare, στον μεταποιητή, όπου το βαμβάκι καθαρίζεται, και σε όλες τις διαδικασίες που χρησιμοποιούνται μέχρι την κατασκευή.

Με τον τρόπο αυτό, ακολουθείται μια πλήρης και αξιόπιστη διαδικασία που μπορεί να εξασφαλίσει με βεβαιότητα ότι τα ταμπόν της Natracare είναι πραγματικά πιστοποιημένα βιολογικά.

Σύμφωνα με μία ανεξάρτητη έρευνα, η οποία διεξήχθη στο New York University Medical School, η χρήση 100 % βαμβακερών ταμπόν μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο του συνδρόμου τοξικού σοκ σε σχέση με τη χρήση ταμπόν που περιέχουν τεχνητό μετάξι.

Τα 100% βαμβακερά ταμπόν της Natracare συμπεριλήφθηκαν σε αυτήν την έρευνα μαζί με όλες τις άλλες διαθέσιμες μάρκες ταμπόν στην αγορά.

Χρήσιμες συμβουλές για τη γυναικεία υγιεινή

Είναι λάθος η αντίληψη ότι η γυναίκα δεν θα πρέπει να πλένεται κατά την περίοδο. Τόσο το πλύσιμο ολοκλήρου του σώματος, όσο και των ευαίσθητων περιοχών, εμποδίζει την ανάπτυξη μικροβίων και λοιμώξεων.

Από πλευράς καθαριότητας είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι έχει μεγάλη σημασία οι ευαίσθητες περιοχές της γυναίκας, να διατηρούνται καθαρές. Η καθαριότητα εξασφαλίζει στο δέρμα τη διάνοιξη των πόρων του από όπου θα βγει ο ιδρώτας, το σμήγμα και τα άλλα άχρηστα προϊόντα της ανταλλαγής της ύλης.

Όταν η καθαριότητα λείπει, τα άχρηστα αυτά προϊόντα μαζεύονται στο δέρμα και στα εσώρουχα και προκαλούν την κακοσμία της περιοχής. Από τα μικρόβια μπορεί να δημιουργηθούν μολύνσεις της επιφανείας του δέρματος.

Πλύση: Η πλύση θα πρέπει να γίνεται με χλιαρό νερό και με σαπούνι καλής ποιότητος. Το πράσινο σαπούνι, καθαρίζει καλά, και δεν προκαλεί ερεθισμούς.

Επίσης, κυκλοφορούν διάφορα καλλυντικά τα οποία είναι ειδικά για την περιοχή αυτή.

Γυναικολόγος: Τελειώνοντας θα πρέπει να αναφέρουμε το πιο σημαντικό στοιχείο της υγιεινής της γυναίκας. Τον γυναικολόγο.

Η γυναίκα η οποία δεν επισκέπτεται τον γυναικολόγο της σε τακτική βάση, (ανά εξάμηνο ή ανά έτος), παραλείπει ένα μεγάλο στοιχείο της υγιεινής του εαυτού της.

Η επίσκεψη στο γυναικολόγο της είναι εκείνη η οποία θα προλάβει πάρα πολλές καταστάσεις οι οποίες μπορεί να την ταλαιπωρήσουν.


ΔΩΡΕΑΝ eBook

FOLLOW US

Περισσότερα Άρθρα

BACK TO TOP