Loading...
  • ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 50 €ΔΕΙΤΕ ΟΡΟΥΣ
  • Ελάχιστο όριο παραγγελίας 10 € ευρώ (αξία προϊόντων χωρίς τα μεταφορικά).
6977258898
ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

Γιατί δεν πρέπει να στεναχωριέσαι όταν σε απορρίπτουν και δεν σε εκτιμούν

by Βιολογικά - Φυσικά Καλλυντικά - Προϊόντα Ομορφιάς | Pergamodo
04Φεβ.
Γιατί δεν πρέπει να στεναχωριέσαι όταν σε απορρίπτουν και δεν σε εκτιμούν

Προσπαθείς απεγνωσμένα να αρέσεις σε όλους; Κάνεις ότι περνάει από το χέρι σου για να μένουν όλοι ικανοποιημένοι; Αισθάνεσαι ότι δεν σε εκτιμούν και δεν σε υπολογίζουν ακόμα και αγαπημένα πρόσωπα;

Αν έχεις νιώσει στη ζωή σου, έστω και μία φορά έτσι, μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι δεν χρειάζεται να στεναχωριέσαι. Ναι καλά διάβασες. Όταν δεν σε εκτιμούν δεν πρέπει να στεναχωριέσαι.

Μα θα μου πεις πώς γίνεται να μη στεναχωρηθείς; Κι όμως γίνεται και θα σου το εξηγήσω παρακάτω.

Είναι γνωστό πως όλοι μας αναζητάμε το θαυμασμό και την εκτίμηση των ανθρώπων που συναναστρεφόμαστε. Είτε πρόκειται για την οικογένεια, τους φίλους, μια σχέση, τους συναδέλφους στη δουλειά.

Για αυτό και όταν γίνουμε αποδέκτες μίας απορριπτικής στάσης, πέφτουμε στα πατώματα και στο τέλος κατηγορούμε αποκλειστικά και μόνο τον εαυτό μας για αυτή την κατάσταση. Ιδίως όταν προέρχεται από κοντινά πρόσωπα.

Θεωρούμε πως εμείς ευθυνόμαστε αποκλειστικά για την άρνηση που δεχόμαστε. Έτσι αρχίζουμε να σκεφτόμαστε πως έπρεπε να αλλάξουμε τη συμπεριφορά μας, ώστε να αποφεύγαμε την απόρριψη. 

Και δυστυχώς όλο αυτό μας οδηγεί σε άδικες και αρνητικές σκέψεις απέναντι στον εαυτό μας.

Ξέρω ότι το ένστικτό σου είναι να κάνεις ό, τι μπορείς για να κερδίσεις την εκτίμηση των γύρω σου, αλλά είναι μια ορμή που σου κλέβει το χρόνο, την ενέργεια, τη ψυχική και σωματική υγεία.

Εάν προσβληθείς, ξεχαστείς ή αγνοηθείς από τους ανθρώπους στους οποίους δίνεις το χρόνο σου, μη νομίζεις ότι κάνεις κάποια χάρη στον εαυτό σου, συνεχίζοντας να προσφέρεις την ενέργεια σου.

Όσο περισσότερο χρόνο ξοδεύεις προσπαθώντας να κάνεις κάποιον να σε εκτιμήσει, τόσο περισσότερο χρόνο χάνεις στερώντας από τον εαυτό σου τη δυνατότητα αυτής της σύνδεσης με κάποιον άλλον.

Η απόρριψη πονάει μόνο όταν νοιάζεσαι για τον άνθρωπο που δεν σε εκτιμά και σε απορρίπτει. Αν σου ήταν αδιάφορος, δε θα σε ένοιαζε ποτέ. Έτσι δεν είναι;

«Αν δεν σε εκτιμούν, μην θυμώνεις και μη στεναχωριέσαι. Αν δεν σε εκτιμούν τότε απλά σημαίνει ότι βρίσκεσαι σε λάθος μέρος. Μη μένεις σε ένα μέρος όπου κανείς δεν βλέπει την αξία σου»

Όλο το νόημα σε μια ιστορία

Για να σε βοηθήσω να καταλάβεις καλύτερα τι εννοώ, θα παραθέσω μια μικρή αλλά πολύ σημαντική ιστορία.

Η ιστορία πάει κάπως έτσι:

Κάποτε ένας πατέρας αγόρασε ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο, για την κόρη του που αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο. Ήταν ένα δώρο για την επιτυχία της, που συνοδευόταν παράλληλα από το πιο σπουδαίο μάθημα ζωής που μπορούσε να της προσφέρει.

Πριν δώσει τα κλειδιά του αυτοκινήτου, ο πατέρας ζήτησε από την κόρη του μια μικρή χάρη. Συγκεκριμένα της ζήτησε να το πάει σε έναν έμπορο αυτοκινήτων και να προσπαθήσει να το πουλήσει ώστε να δει πόσα προσφέρει.

Το κορίτσι γύρισε στον πατέρα της και του είπε: «Πρόσφεραν μόνο 1.000 ευρώ γιατί φαίνεται πολύ παλιό».

Ο πατέρας είπε: «Κράτα το και πήγαινέ το και σε έναν άλλο έμπορο αυτοκινήτων να δούμε πόσο το κοστολογεί».

Η κοπέλα επιστρέφει στεναχωρημένη και λέει στον πατέρα της: «Μου προσέφερε 100 ευρώ γιατί είναι πολύ παλιό αυτοκίνητο και χρειάζονται πολλές επισκευές για να το αγοράσει κάποιος».

Ο πατέρας της ζήτησε να προσπαθήσει μια Τρίτη και τελευταία φορά και να πάει αυτή τη φορά σε μια λέσχη αυτοκινήτων με ειδικούς και να τους δείξει το αυτοκίνητο.

Το κορίτσι πήγε στη λέσχη αυτοκινήτων, γύρισε και είπε στον πατέρα της: «Κάποιοι άνθρωποι στη λέσχη μου πρόσφεραν 100.000 ευρώ γιατί είναι ένα σπάνιο αυτοκίνητο σε καλή κατάσταση, με μεγάλες δυνατότητες και πολύ δύσκολο να το βρεις».

Τότε ο πατέρας είπε στην κόρη του: «Ήθελα να σου πω ότι αν δεν σε εκτιμούν, μη θυμώνεις γιατί αυτό σημαίνει ότι βρίσκεσαι σε λάθος μέρος. Μην μένεις σε ένα μέρος όπου κανείς δεν βλέπει την αξία σου».

Για αυτό μη στεναχωριέσαι 

Ελπίζω να σε βοήθησα να καταλάβεις ότι δεν πρέπει να πληγώνεις τον εαυτό σου και να του καταλογίζεις ευθύνες και λάθη που μπορεί να υπάρχουν, αλλά μπορεί και όχι.

Μην παίρνεις προσωπικά μία απορριπτική ή αρνητική συμπεριφορά. Στην πραγματικότητα, η απόρριψη δεν αφορά εμάς, αλλά τον άνθρωπο που μας απορρίπτει. Περιγράφει απλώς το χαρακτήρα, τις προκαταλήψεις και την κρίση του άλλου και δε έχει καμία σχέση με τη δική μας αξία.

Για αυτό μη στεναχωριέσαι αν κάποιος σε απορρίπτει ή δε σε εκτιμά.

Είναι δύσκολο στην αρχή, αλλά πρέπει να το προσπαθήσεις.

Σιάμος Χρήστος

 

 


FOLLOW US

Περισσότερα Άρθρα

BACK TO TOP