Loading...
  • ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 50 €ΔΕΙΤΕ ΟΡΟΥΣ
  • Ελάχιστο όριο παραγγελίας 10 € ευρώ (αξία προϊόντων χωρίς τα μεταφορικά).
6977258898
ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

Ενυδάτωση Vs Υγρασία. Τι χρειάζεται το δέρμα;

by Βιολογικά - Φυσικά Καλλυντικά - Προϊόντα Ομορφιάς | Pergamodo
18Φεβ.
Ενυδάτωση  Vs Υγρασία. Τι χρειάζεται το δέρμα;

Υπάρχει πολλή συζήτηση σχετικά με το τι είναι ενυδάτωση (Hydration) και τι υγρασία (Moisture) για την επιδερμίδα του προσώπου μας. Πολλοί τείνουν να τα ταυτίζουν αλλά είναι όμως έτσι; Υπάρχει διαφορά μεταξύ ενυδάτωσης και υγρασίας; Ποια είναι τα οφέλη στη μία και την άλλη περίπτωση; Γιατί θα πρέπει να μας ενδιαφέρει η ενυδάτωση και η υγρασία; Δώστε μας λίγα λεπτά και θα γίνετε ειδική/ός στην ενυδάτωση έναντι της υγρασίας.

Για να ξεθολώσουμε λίγο το τοπίο, θα πρέπει να πούμε πως η ενυδάτωση ισούται με νερό και η υγρασία ισούται με έλαια. Εάν το δέρμα σας είναι αφυδατωμένο, λείπει νερό. Και αν το δέρμα σας είναι ξηρό, λείπουν έλαια.

Skin-hydration-therapy

Τι είναι ενυδατικό συστατικό (hydrator); Το ενυδατικό συστατικό βοηθάει τη μεταφορά νερού στο δέρμα μέσω υγραντικών. Αυτά τα υγραντικά συλλέγουν την υγρασία από το περιβάλλον και τη δεσμεύουν στο δέρμα, βοηθώντας το να απορροφήσει το νερό. Λίγο κινέζικα έτσι;

Για να το καταλάβετε καλύτερα σκεφτείτε το υαλουρονικό οξύ. Είναι το τέλειο παράδειγμα ενός ενυδατικού. Σκεφτείτε το σαν ένα μεγάλο ποτήρι με νερό που χρειάζεται το δέρμα μας για να ξεδιψάσει. Είναι πολλά τα οφέλη του υαλουρονικού οξέος αλλά η ενυδάτωση είναι το κλειδί. Ανεξάρτητα από τον τύπο του δέρματος (ξηρό, λιπαρό, συνδυασμός) ή το πρόβλημα (ακμή, γήρανση, θαμπάδα), κάθε δέρμα χρειάζεται ενυδάτωση.

Τι είναι υγραντικό συστατικό (moisturizer); Ένα υγραντικό συστατικό περιέχει έλαια που εγκλωβίζουν το νερό και την υγρασία στο δέρμα διατηρώντας το λείο και απαλό. Το δέρμα μας έχει ένα φυσικό τοίχος λιπιδίων (ελαίων) το οποίο αρχίζει να διασπάται με τα χρόνια ή αν η ενυδάτωση δεν είναι επαρκής.

Οπότε είναι πολύ εύκολο να καταλάβει κανείς ότι το δέρμα μας χρειάζεται τόσο την ενυδάτωση, όσο και την υγρασία. Τα ενυδατικά συστατικά καταπολεμούν το αφυδατωμένο δέρμα, ενώ τα υγραντικά συστατικά κλειδώνουν αυτή την ενυδάτωση και δημιουργούν ένα τείχος προστασίας για το δέρμα.

Woman-facial-cream

Τι χρειάζεται το λιπαρό δέρμα;

Όλοι οι τύποι δέρματος (ακόμη και το λιπαρό), αλλά και οι δερματικές παθήσεις (όπως η ακμή) μπορούν να επωφεληθούν από την ενυδάτωση και την υγρασία.

Εάν το δέρμα είναι συνεχώς στερημένο από νερό και φυσικά έλαια (λόγω σκληρών καθαριστικών ή τόνερ), θα αντιδράσει υπερβολικά και θα παράξει ακόμα περισσότερα έλαια προκειμένου να προστατευτεί. Το αποτέλεσμα μπορεί να είναι ένα λιπαρό και πιο προβληματικό δέρμα.

Για τις λιπαρές επιδερμίδες και τα δέρματα με τάση για ακμή, μια καλή λύση είναι οι οροί ρετινόλης με υαλουρονικό οξύ και αρκετές λιγότερο λιπαρές ενυδατικές κρέμες. Ενυδατώνουν το δέρμα και κλειδώνουν την υγρασία.

Ποια προϊόντα πρέπει να χρησιμοποιείτε (και πότε) για ενυδάτωση και υγρασία;

Προϊόντα που βοηθούν στην ενυδάτωση είναι τυπικά οι οροί. Αναζητήστε ορούς που περιέχουν υαλουρονικό οξύ. Ορισμένα προϊόντα συνδυάζουν το υαλουρονικό οξύ με άλλα συστατικά για να καταπολεμήσουν επιπλέον παθήσεις του δέρματος. Για παράδειγμα, εάν η αντιοξειδωτική προστασία και το λευκό δέρμα είναι σημαντικά για εσάς, δοκιμάστε έναν ορό βιταμίνης C που περιέχει επίσης υαλουρονικό οξύ.

Ενυδατικές κρέμες, γαλακτώματα – λοσιόν και λάδια συνήθως κλειδώνουν στην υγρασία. Εάν το δέρμα σας είναι λιπαρό, αναζητήστε λιγότερο λιπαρές λοσιόν, ενώ αν είναι ξηρό τότε οι πιο λιπαρές κρέμες είναι η καλύτερη επιλογή. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, οι περισσότερες γυναίκες προτιμούν μια ελαφριά λοσιόν και μια πιο βαριά κρέμα για τη νύχτα.

Woman-facial-serum

Περιποίηση ξηρής επιδερμίδας

Συνήθως, η διαδικασία περιποίησης περιλαμβάνει πλύσιμο προσώπου, απαλό τόνερ, ορός – serum και στο τέλος μια ενυδατική κρέμα (μην ξεχάσετε να χρησιμοποιήσετε αντιηλιακή κατά τη διάρκεια της ημέρας).

Εάν το δέρμα σας είναι πιο ξηρό ή αφυδατωμένο, συνιστώνται προϊόντα που είναι πιο λιπαρά στην υφή. Παρακάτω σας παραθέτουμε ένα παράδειγμα μιας αποτελεσματικής θεραπείας για την περιποίηση του ξηρού δέρματος.

Πρωινή ρουτίνα

-Ξεκινήστε με ένα απαλό καθαριστικό με κρεμώδη υφή όπως ένα γαλάκτωμα. Αποφύγετε τα τζελ και τους αφρούς, καθώς μπορούν να αφαιρέσουν τα έλαια από το δέρμα. Εάν το δέρμα έχει καθαριστεί καλά την προηγούμενη νύχτα και αισθάνεστε στεγνό, ίσως είναι καλύτερα το πρωί να πλυθείτε μόνο με ζεστό νερό και να χρησιμοποιήσετε μετά τόνερ και ορό.

-Χρησιμοποιήστε ένα ήπιο τόνερ με βιταμίνη C. Αυτό θα βοηθήσει στην εξισορρόπηση των επιπέδων του pH του δέρματος και θα επιτρέψει την καλύτερη απορρόφηση των συστατικών του ορού - serum και της ενυδατικής κρέμας.

- Ο ορός υαλουρονικού οξέος είναι ιδανικός για ξηρό και αφυδατωμένο δέρμα. Απλώστε μία ή δύο σταγόνες στις παλάμες των χεριών και κάντε απαλό μασάζ στο πρόσωπο, το λαιμό και το στήθος. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μετά και έναν άλλο ορό με βιταμίνη C ώστε το δέρμα να γίνει πιο λαμπερό και να μειωθεί η εμφάνιση σκούρων κηλίδων, λεπτών γραμμών και ρυτίδων.

- Μια πιο λιπαρή κρέμα ματιών είναι ιδανική για τις λεπτές γραμμές γύρω από τα μάτια. Αυτό βοηθάει στο προσθέσετε έξτρα υγρασία στην ευαίσθητη αυτή περιοχή και να μπορείτε να εφαρμόζετε ομοιόμορφα το μακιγιάζ.

- Αν το δέρμα δεν είναι τόσο ξηρό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ενυδατική κρέμα ημέρας με Βιταμίνη C. Είναι πιο ελαφριά και εφαρμόζεται καλύτερα. Εάν το δέρμα είναι ιδιαίτερα ξηρό και αφυδατωμένο χρησιμοποιήσετε μια πιο λιπαρή κρέμα ημέρας. Κατά τη διάρκεια της ημέρας μην ξεχνάτε ποτέ την ανιηλιακή κρέμα. Συνιστούμε με δείκτη προστασίας SPF 30 ή υψηλότερη.

Night-Skincare

Βραδινή ρουτίνα

-Αφαιρέστε σχολαστικά το μακιγιάζ σας με μαντηλάκια ή μικκυλιακό νερό. Αμέσως μετά χρησιμοποιήσετε ένα καθαριστικό για να απομακρύνετε τυχόν υπολείμματα μακιγιάζ, καθώς επίσης τις ακαθαρσίες και τους ρύπους. Για τα πιο ξηρά δέρματα καλό θα ήταν ένα καθαριστικό με βιταμίνη C.

-Ακόμη και η ξηρή και αφυδατωμένη επιδερμίδα χρειάζεται απολέπιση. Δύο έως τρεις φορές την εβδομάδα, χρησιμοποιήστε ένα απολεπιστικό - scrub για να απομακρύνετε απαλά τα νεκρά, ξηρά κύτταρα του δέρματος.

- Από τη ρουτίνα μας δεν θα μπορούσε να λείπει ο ορός- serum. Συνιστούμε τη χρήση ορού υαλουρονικού οξέος για καλύτερη ενυδάτωση κατά τη διάρκεια του ύπνου. Μη διστάσετε να προσθέσετε και έναν ορό ρετινόλης για ενισχύσετε την ανάπλαση των κυττάρων και να μειώσετε την εμφάνιση λεπτών γραμμών.

-Μην ξεχάσετε να εφαρμόσετε την κρέμα ματιών σας τη νύχτα.

-Χρησιμοποιήστε είτε μια ενυδατική κρέμα νυκτός είτε μια κρέμα ρετινόλης. Τη νύχτα, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε μια πιο βαριά κρέμα καθώς το δέρμα εργάζεται για την επισκευή και την αναγέννηση των κυττάρων και η πρόσθετη υγρασία βοηθά να κλειδώσει όλα τα ενεργά συστατικά.

Συμπέρασμα

Για να διατηρήσουμε ένα πρόσωπο νεανικό, υγιές, απαλό, χωρίς ξηρότητα, η ενυδάτωση είναι το μεγάλο μυστικό. Για σωστή ενυδάτωση, θα πρέπει να συμπεριλάβουμε τον καθαρισμό και την απολέπιση καθώς έτσι απορροφάται καλύτερα η ενυδατική κρέμα.

Η χρήση ενυδατικών κρεμών και ορών καθημερινά θα σας βοηθήσουν να προστατεύσετε τη επιδερμίδας σας και να δείχνετε νέα και όμορφη. Πλέον οι ενυδατικές κρέμες νέας γενιάς, περιέχουν φόρμουλες που μπορεί να διατηρούν το δέρμα ελαστικό και υγιές, ακόμα και υπό τις πιο αντίξοες συνθήκες όπως κακοί διατροφικοί και περιβαλλοντικοί παράγοντες.

 


FOLLOW US

Περισσότερα Άρθρα

BACK TO TOP