Loading...
  • ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 50 €ΔΕΙΤΕ ΟΡΟΥΣ
  • Ελάχιστο όριο παραγγελίας 10 € ευρώ (αξία προϊόντων χωρίς τα μεταφορικά).
6977258898
ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

Δεν έχετε να αποδείξετε τίποτα και σε κανένα

by Βιολογικά - Φυσικά Καλλυντικά - Προϊόντα Ομορφιάς | Pergamodo
31Μάι.
Δεν έχετε να αποδείξετε τίποτα και σε κανένα

Το να προσπαθείς συνέχεια να αποδεικνύεις στους άλλους ότι είσαι καλός ή καλύτερος σε κάτι, είναι ένα ξεκάθαρο σημάδι ανασφάλειας. Αν και κανείς δεν χρειάζεται να αποδείξει τίποτα σε κανέναν ή να ζητήσει την αποδοχή και την κολακεία, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που έχουν ανάγκη να είναι αρεστοί ή καλύτεροι και ενεργούν ανάλογα.

Εάν υπάρχει κάτι που πρέπει να σκεφτείτε σοβαρά και να αναθεωρήσετε είναι ότι δεν χρειάζεται να αποδείξετε τίποτα σε κανέναν.

Δεν χρειάζεται να αποδείξετε ότι είστε σκληρά εργαζόμενος.

Δεν χρειάζεται να αποδείξετε ότι είστε ταλαντούχος.

Δεν χρειάζεται καν να αποδείξετε ότι είστε καλός άνθρωπος.

Ξέρετε γιατί; Επειδή οι περισσότεροι άνθρωποι δεν νοιάζονται. Ό, τι κι αν κάνετε, οι άλλοι πάντα θα σας κρίνουν σύμφωνα με τα δικά τους βιώματα, τα δικά τους φίλτρα και τις δικές τους προκαταλήψεις.

Θα κάνουν πάντα τις δικές τους υποθέσεις για εσάς, τον χαρακτήρα σας, τις ικανότητές σας και τις προθέσεις σας. Και δεν μπορείτε να ελέγξετε σε ποια συμπεράσματα θα καταλήξουν.

Θα σας κρίνουν συχνά με βάση την εμφάνισή σας και θα διαπιστώσετε ότι μια πρώτη εντύπωση είναι σχεδόν αδύνατο να αλλάξει. Θα έχουν τη δική τους ατζέντα και τις δικές τους προτεραιότητες και δεν θα ταιριάζετε σε πολλές από αυτές αρκετά συχνά.

Ενεργώντας σαν να έχετε κάτι να αποδείξετε δεν θα έχετε τα αποτελέσματα που θέλετε. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

Και αυτό που το κάνει χειρότερο είναι το μεγάλο χάσμα μεταξύ του πώς βλέπουμε τον εαυτό μας και του πώς θέλουμε οι άλλοι να μας βλέπουν. Και το συναίσθημα είναι η απογοήτευση.

woman-thinking

Επιθυμία για έγκριση

Αυτό που νιώθουμε συνήθως είναι μια βαθιά επιθυμία για την έγκριση των άλλων. Επομένως, αντί να αισθανόμαστε ότι δεν χρειάζεται να αποδείξουμε τίποτα σε κανέναν, καταλήγουμε να πιστεύουμε ότι ισχύει το αντίθετο.

Όταν συμβαίνει αυτό, συγκρίνουμε συνεχώς τον εαυτό μας με τους άλλους και αισθανόμαστε την ανάγκη να αποδείξουμε ότι είμαστε καλύτεροι από αυτούς σε κάποια πτυχή. Αλλά αυτό θα μας δώσει μόνο μια κενή και ανούσια ικανοποίηση.

Εάν αφήσετε τις αντιλήψεις άλλων ανθρώπων να διαμορφώσουν τι κάνετε και πώς συμπεριφέρεστε, θα καταλήξετε να επιδιώκετε αυτό που θέλουν οι άλλοι και θα αγνοήσετε αυτό που πραγματικά είναι πολύτιμο για εσάς.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ζείτε σύμφωνα με τα δικά σας πρότυπα και να σέβεστε τις δικές σας αξίες (αρκεί να μην πληγώνετε κανέναν άλλον, φυσικά) και τα υπόλοιπα δεν έχουν καμία σημασία.

Αυτό που έχει σημασία όμως είναι να ζείτε και να κάνετε πράγματα καθημερινά για τους σωστούς λόγους. Το κίνητρό σας θα πρέπει να είναι οι δικές σας πραγματικές ανάγκες και επιθυμίες και όχι των άλλων.

Το κίνητρό σας θα πρέπει να προέρχεται από μέσα σας. Και ό, τι  κάνετε πρέπει να είναι μια πραγματική έκφραση του ποιος είστε και όχι μια αντίδραση στο πώς νομίζετε ότι σας αντιλαμβάνονται οι άλλοι.

Σε αντίθετη περίπτωση θα αρχίσετε να αντιβαίνετε στη φύση σας και δεν θα έχετε κανένα έλεγχο για το αποτέλεσμα. Το να ζεις ενάντια στη φύση σου δεν είναι μόνο ανθυγιεινό, αλλά μακροπρόθεσμα είναι μη βιώσιμο.

Λοιπόν, ξεχάστε ότι θέλετε να αποδείξετε οτιδήποτε σε κανέναν.

Στην καλύτερη περίπτωση, δεν χρειάζεται.

Στη χειρότερη περίπτωση, δεν θα είστε σε θέση. Οι άνθρωποι απλώς θα βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα.

Αντ ‘αυτού, εστιάστε στο να είστε ο εαυτός σας και να επιδιώξετε αυτό που πραγματικά σας ενδιαφέρει.

nothing-to-prove-to-no-one

Το κλειδί είναι η αυτοεκτίμηση

Το κλειδί για όλα αυτά έγκειται στην αυτοεκτίμηση και την αγάπη προς τον εαυτό μας. Πολλοί πιστεύουν ότι η αυτοεκτίμηση είναι ίδια με την υπερηφάνεια, τον ναρκισσισμό ή την αλαζονεία. Ωστόσο, στην πραγματικότητα ισχύει το αντίθετο. Όσο περισσότερη αυτοεκτίμηση έχουμε, τόσο λιγότερο θα πρέπει να καυχηθούμε για το ότι είμαστε οι καλύτεροι και να περιφρονούμε τους άλλους.

Αυτοεκτίμηση σημαίνει αίσθηση αξίας εκτίμησης και σεβασμού, ανεξάρτητα από τις περιστάσεις. Αυτό σημαίνει ότι το αίσθημα της αξίας μας δεν εξαρτάται από οτιδήποτε εξωτερικό και ούτε από προσωπικά επιτεύγματα, αλλά από τον εαυτό μας.

Η αυτοεκτίμηση είναι απαραίτητη και όχι περιστασιακή. Ως εκ τούτου, όταν έχετε αυτό το αίσθημα εκτίμησης για το ποιος είστε, τότε δεν θα χρειαστεί ποτέ να αποδείξετε τίποτα σε κανέναν. Δεν θα έχετε τέτοια ανταγωνιστική επιθυμία ή την επιθυμία να δημιουργήσετε συναισθήματα θαυμασμού ή φόβου σε άλλους.

Θέμα ψευδαισθήσεων

Όλα αυτά που προσπαθούμε να γίνουμε ή να κάνουμε για να αρέσουμε στους άλλους, είναι απλώς μια ψευδαίσθηση. Είναι μια ασυνείδητη συμπεριφορά ή μια παραληρητική ιδέα ότι δείχνοντας κάτι άλλο σε άλλους θα λάβουμε την έγκρισή τους. Και μένουμε με την εντύπωση ότι μια τέτοια έγκριση θα μας βοηθήσει να επιτύχουμε ένα αίσθημα προσωπικής εμπιστοσύνης που λείπει τόσο πολύ από τη ζωή μας.

Holding-Love-Heart

Στην πράξη, αυτό που συμβαίνει είναι εντελώς το αντίθετο. Η έλλειψη αυθεντικότητας γίνεται εμπόδιο τόσο στην εκμάθηση αποδοχής όσο και στην αποδοχή. Μετά από όλα, οι μάσκες καταλήγουν πάντα να πέφτουν.

Κανένα άτομο δεν χρειάζεται να αποδείξει τίποτα σε κανέναν. Αν έχουμε αυτήν την επιθυμία, είναι επειδή μέσα μας υπάρχει κάτι που είναι σπασμένο και πονάει. Η καλύτερη απόδειξη προσωπικής εμπιστοσύνης και δύναμης είναι απλά να είστε ο εαυτός σας. Η δυσανάλογη ανάγκη έγκρισης οδηγεί μόνο σε έναν φαύλο κύκλο στον οποίο αισθανόμαστε όλο και λιγότερο ελεύθεροι και πολύτιμοι.

Αποδεχτείτε τον εαυτό σας όπως ακριβώς είναι και προσπαθήστε να βελτιώνετε πτυχές του εαυτού σας και της ζωής σας για εσάς και μόνο. Αγαπήστε τον εαυτό σας και δώστε του την ευκαιρία να ζήσει την κάθε στιγμή χωρίς συγκρίσεις και εγκρίσεις. Θα σας απελευθερώσει και θα βελτιώσει τη ζωή σας και τις σχέσεις σας με τους άλλους.

Σιάμος Χρήστος


FOLLOW US

Περισσότερα Άρθρα

BACK TO TOP