Loading...
6977258898
ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

Αλίκη Μακρή: Η δημιουργός της Bee Factor μας ομορφαίνει με τη δύναμη της φύσης

by Βιολογικά - Φυσικά Καλλυντικά - Προϊόντα Ομορφιάς | Pergamodo
27Αύγ.
Αλίκη Μακρή: Η δημιουργός της Bee Factor μας ομορφαίνει με τη δύναμη της φύσης

Υπάρχουν ελληνικά brands στο χώρο των καλλυντικών που ξεχωρίζουν από την πρώτη στιγμή και κερδίζουν την αγάπη και την εμπιστοσύνη των καταναλωτών διότι δημιουργούν εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα που κάνουν ακριβώς ότι υπόσχονται.

Η Bee Factor είναι μια ελληνική εταιρεία με έδρα τα Τρίκαλα, που η αγάπη της για τη φύση και την κοινωνία της μέλισσας την εμπνέουν να δημιουργεί μοναδικά καλλυντικά και προϊόντα περιποίησης  προσφέροντας φυσικές λύσεις σε όλα τα καθημερινά προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζει µια επιδερμίδα.

Τα προϊόντα της Bee Factor κάνουν την φροντίδα του σώματος και του προσώπου μια φυσική υπόθεση. 

Η εταιρεία Bee Factor προέρχεται από μια οικογένεια μελισσοκόμων, την Μακρή Βασιλική (Πτυχιούχος Κοσμητολογίας Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών & Πτυχιούχος Πολιτικός Μηχ/νικός ΕΜΠ) και τον Κωσταρέλο Χρήστο που δραστηριοποιούνται με τη μελισσοκομία από το 2009 και διαθέτουν περίπου 500 μελισσοσμήνη.

Τον Μάρτιο του 2016 δημιουργήθηκε η ιδέα παρασκευής φυσικών καλλυντικών με βάση τα μελισσοκομικά παράγωγα όπως (κερί μέλισσας, βασιλικός πολτός, πρόπολη, μέλι κ.λ.π. )

Χρησιμοποιώντας πρώτες ύλες ίδιας παραγωγής ξεκίνησαν ένα σύγχρονο εργαστήριο παρασκευής φυσικών καλλυντικών, όπου ύστερα από εκτενή μελέτη βοτανολογίας δημιούργησαν εξειδικευμένα 100% φυσικά καλλυντικά χωρίς προσθήκη χημικών και συντηρητικών για την θεραπεία δερματικών παθήσεων και όχι μόνο.

Με αφορμή τη συνεργασία του Pergamodo με τη Bee Factor, ζητήσαμε από την Αλίκη Μακρή, συνιδρύτρια της εταιρίας, να μας συστηθεί και να μας αποκαλύψει πώς δημιούργησε τη νέα και πολύ αγαπητή αυτή σειρά προϊόντων, ποια είναι η φιλοσοφία της, ποιο είναι το πάθος της και τι οραματίζεται για το μέλλον.

Φιλική, ευχάριστη, με μια σπάνια ευγένεια και ήθος η Αλίκη αποκαλύπτεται στο pergamodo.com και μας πλημμυρίζει αγάπη και θετική ενέργεια. Ας τη γνωρίσουμε καλύτερα.

-Καλησπέρα Αλίκη. Είσαι η εµπνευστής και δηµιουργός της σειράς φυσικών καλλυντικών Bee Factor. Πώς ξεκίνησε αυτή η ιδέα;

Καλησπέρα Χρήστο, χαίροµαι ιδιαιτέρως για τη φιλοξενία.

Η ενασχόλησή µας µε τη µελισσοκοµία έφερε το φυσικό κερί μέλισσας στο σπίτι µας. Όλα ξεκίνησαν λίγα χρόνια πριν, όταν η μικρή µου Αγγελική (η κόρη µου) λίγο καιρό µετά τη γέννηση της υπέφερε από ατοπική δερµατίτιδα. Μετά από πολλές δοκιµές µε κρέµες του εµπορίου, καµία δεν κατάφερε να την γιατρέψει. Γνωρίζοντας τις πλούσιες ευεργετικές ιδιότητες από το µελισσοκέρι, φτιάξαµε τη πρώτη µας κεραλοιφή για τη µικρή µας Αγγελική. Από τις πρώτες κιόλας ηµέρες τα συµπτώµατα είχαν υποχωρήσει εµφανώς. Έτσι λοιπόν άρχισαν όλα…

-Γιατί επέλεξες να ασχοληθείς µε αυτό τον κλάδο και όχι µε κάτι άλλο;

Πάντα µου άρεσε να δηµιουργώ. Η αγάπη µου για τη φύση και τα πλούσια οφέλη που μπορεί να προσφέρει η θαυµαστή κοινωνία της μέλισσας και τα παράγωγά της µε κέρδισε.

-Ποια ήταν η µεγαλύτερη δυσκολία που αντιµετώπισες στο ξεκίνηµα;

Κάθε αρχή και δύσκολη, όπως λένε! Αυτό που µας δυσκόλεψε πραγµατικά είναι η τεράστια γραφειοκρατία. Για το κάθε τι υπάρχει ένας µεγάλος όγκος εγγράφων και διαδικασιών. Αλλά το µεράκι, το πάθος και η αγάπη για αυτό που κάνουµε δεν µας πτόησε όποια δυσκολία και αν αντιµετωπίσαµε.

-Ποια είναι η φιλοσοφία, το όραµα και οι στόχοι σου για τη Bee Factor;

Η δυναµή της φύσης είναι η έµπνευση για την αρχή της εταιρίας και των προϊόντων µας.

Όραµά µας είναι η Bee Factor να γίνει συνώνυμο της φυσικής οµορφιάς. Το σηµαντικότερο για έµενα και τους συνεργάτες µου είναι η ΒΕΕ FACTOR να προσφέρει φυσικές λύσεις σε όλα τα καθημερινά προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζει µια επιδερµίδα.

Από πού αντλείς έµπνευση για να δηµιουργήσεις ένα νέο προϊόν;

Κάθε καινούρια φόρµουλα που δηµιουργείται βασίζετε πάντα στις ανάγκες που µπορεί να έχει η επιδερµίδα. Προσπαθώ να βρίσκοµαι κοντά στις πελάτισσες µου είτε µέσω του καταστήµατος, είτε µέσω των social media και να ακούω τα προβλήµατά τους. Η ενασχόλησή µου µε τη κοσµετολογία όλα αυτά τα χρόνια µου έχει δώσει να καταλάβω πως για κάθε πρόβληµα η φύση έχει δώσει µια λύση, αρκεί να θέλεις να την ανακαλύψεις.

Τι σηµαίνει Bee Factor για σένα; Γιατί επέλεξες αυτό το όνοµα;

Bee Factor: παράγοντας µέλισσα. Η αρχή της ιδέας και της φιλοσοφίας των καλλυντικών µας. Με βάση το αγνό κερί μέλισσας και τα µελισσοκοµικά παράγωγα δηµιουργήσαµε τα πρώτα προϊόντα της εταιρείας µας.

Ποια είναι η οµάδα πίσω από τη Bee Factor;

Αισθάνοµαι πολύ τυχερή σε αυτό το κοµµάτι. Πραγµατικά έχουµε καταφέρει να δηµιουργήσουµε µια οµάδα δηµιουργική, µε άψογη συνεργασία.

Περά από το Χρήστο που είναι η βάση όλων, υπάρχει ο Γιάννης που έχει αναλάβει το γραφιστικό τµήµα, έχει ενταχθεί από τα πρώτα µας βήµατα στο ‘TEAM’.

Η Ιωάννα µας που είναι υπεύθυνη παραγωγής µας, δίνει κάθε µέρα τον καλύτερο της εαυτό, και η Ειρήνη που είναι υπεύθυνη πωλήσεων και marketing, η φωνή και η εικόνα µας πίσω από κάθε τηλεφώνηµα.

Επιπλέον, το προσωπικό των καταστηµάτων, που καθηµερινά εξυπηρετεί, πληροφορεί και εµπνέει κάθε γυναίκα να περιποιείται και να αγαπάει το δέρµα της.

Ποια είναι η σχέση σου µε τη φύση;

Πάντα αγαπούσα την φύση µεγάλωσα σε ένα πανέµορφο µέρος µε εξαιρετικά ερεθίσµατα απο τη θάλασσα. Δεν φανταζόµουν Ποτέ ότι θα µου δινόταν η ευκαιρία να ανακαλύψω την πλούσια κληρονομιά την φύσης προς τον άνθρωπο. Η φύση για εµένα είναι τρόπος ζωής πια, είναι συνώνυµο της ψυχικής µου γαλήνης αλλά και πηγή έµπνευσης.

Γιατί να επιλέξει κάποιος φυσικά και φυτικά καλλυντικά και προϊόντα περιποίησης και όχι κάποια από τα συµβατικά του εµπορίου;

ΤΕΛΕΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ! Το δέρµα µας είναι το µεγαλύτερο όργανο του σώµατος µας. Ότι χρησιµοποιούµε στο δέρµα µας αργά η γρήγορα απορροφάτε και καταλήγει στο εσωτερικό του οργανισµού µας και έρχεται σε επαφή µε άλλα όργανα. Ουσιαστικά ότι έρχεται σε επαφή µε το δέρµα µας µπορεί να χαρακτηριστεί και ως «τροφή».

Τα φυσικά καλλυντικά είναι συνθέσεις από φυτικά έλαια, εκχυλίσµατα, αιθέρια έλαια, βουτυρά άλλα και καρπούς. Δεν υπάρχει τίποτα επιβλαβές για τον οργανισµό. Αν φυσικά θέλεις να µιλήσουµε για το αποτέλεσµα, όπως ανέφερα και νωρίτερα η φύση έχει δώσει λύσεις για όλα τα προβλήµατα πολύ πριν από τον άνθρωπο.

Τα καλλυντικά Bee Factor είναι ένα ανερχόµενο και πολλά υποσχόµενο ελληνικό Brand που δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα από αντίστοιχα του εξωτερικού. Ποιο είναι το µυστικό της επιτυχίας;

Η αγάπη γι αυτό που κάνουµε είναι ο θεµέλιος λίθος πάνω στο οποίο χτίζουµε το brand µας.

Όλα όσο κάνω προσωπικά έχουν τις ρίζες τους στην αγάπη, αγάπη για το πλανήτη για τα ζώα και φυσικά για τον άνθρωπο.

Γιατί θεωρείς ότι ο κόσµος έχει αγαπήσει τόσο τα καλλυντικά Bee Factor;

Θεωρώ ότι περά από την ποιότητα, τις τιµές που πραγµατικά είναι προσιτές, (και το εισπράττω καθηµερινά από µηνύµατα που λαµβάνω), η αγάπη που βάζουµε στην σύνθεση τους, στην παραγωγή τους και την προσοχή µας σε κάθε λεπτοµέρεια τα εισπράττει ο κόσµος.

Μερικές φορές λέω στα κορίτσια που ετοιµάζουν τα δέµατα ‘’Θέλω να ανοιχτεί το δέµα µας και να προσφέρουµε ένα χαµόγελο.’’

Με ποιο κριτήριο επιλέγεις τα συστατικά; Πες µας αν µπορείς µερικά από αυτά.

Το πρώτο και βασικό κριτήρο είναι η ποιότητα. Θέλω αυτό που προσφέρουµε στον καταναλωτή να είναι άριστης ποιότητας φυσικό προϊόν. Επίσης είµαστε Cruelty Free εταιρεία. Είναι πολύ σηµαντικό τα συστατικά των προϊόντων µας και οι τελικές συνθέσεις τους να µην τεστάρονται σε ζώα. Τα ζώα είναι οικογένειά µας, όχι πειραµατόζωα.

Ποια τα οφέλη των προϊόντων Bee Factor για την επιδερµίδα;

Τα οφέλη από τα προϊόντα µας είναι πολλαπλά. Δίνουν λύσεις σε διάφορα θέµατα της επιδερµίδας µε 100% φυσικό τρόπο παρέχοντας ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισµό.

-Ποια είναι η πιο σηµαντική συµβουλή οµορφιάς που θα έδινες;

Η οµορφιά πηγάζει από µέσα µας! Η καλή διάθεση και η θετική σκέψη αντανακλάται στο πρόσωπό µας. Εν συνεχεία η σωστή φροντίδα του εαυτού µας και της επιδερµίδας µας θα ολοκληρώσουν αυτό που λέµε πραγµατική οµορφιά, από µέσα προς τα έξω!

-Τι να περιµένουµε στο µέλλον από τη Bee Factor;

Φυσικά, πολλά νέα καινοτόµα προϊόντα, και εδώ να προσθέσω πως θα υπάρξει νέα κατηγορία προϊόντων. Είναι λίγο νωρίς να µιλήσω όµως µε λεπτοµέρειες. Το µόνο που µπορώ να αναφέρω είναι πως έρχεται ένα δηµιουργικό φθινόπωρο για το ΤΕΑΜ της BEE FACTOR και ένας συναρπαστικός και γεµάτος φυσικά καλούδια χειµώνας. Μείνετε συντονισµένοι!

-Κλείνοντας τη συνέντευξή µας θα ήθελες να πεις ή να ευχηθείς κάτι στους φίλους που µας διαβάζουν;

Μπορεί να ακουστεί κλισέ αλλά πιστεύω ό, τι στους δύσκολους αυτούς καιρούς για όλο τον πλανήτη, ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ. Για αυτό λοιπόν το εύχοµαι ολόψυχα σε όλους και σε κάθε έναν ξεχωριστά! Σας ευχαριστούµε πολύ για την αγάπη που µας δίνετε απλόχερα, σας είµαστε ευγνώµονες.

Θα ήθελα να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ στην Αλίκη Μακρή και τη Bee Factor για την τιμή που μου έκαναν τόσο με τη συνεργασία τους όσο και με την απολαυστική αυτή συνέντευξη. Η κοινή φιλοσοφία μας και αγάπη για τη φύση και τη φυσική ομορφιά οδήγησαν σε αυτή την τόσο υπέροχη συνεργασία.

Στο pergamodo.com μπορείτε να βρείτε τα προϊόντα της Bee Factor. Σύντομα θα είναι διαθέσιμα πάνω από 200 προϊόντα της εταιρείας.

Σιάμος Χρήστος

Ιδιοκτήτης του Pergamodo


ΔΩΡΕΑΝ eBook

FOLLOW US

Περισσότερα Άρθρα

BACK TO TOP