Loading...
  • ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 50 €ΔΕΙΤΕ ΟΡΟΥΣ
  • Ελάχιστο όριο παραγγελίας 10 € ευρώ (αξία προϊόντων χωρίς τα μεταφορικά).
6977258898
ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

Αλ. Ουζουνίδης: Η Galiniko είναι ο φύλακας άγγελος της επιδερμίδας σας

by Βιολογικά - Φυσικά Καλλυντικά - Προϊόντα Ομορφιάς | Pergamodo
05Ιούλ.
Αλ. Ουζουνίδης: Η Galiniko είναι ο φύλακας άγγελος της επιδερμίδας σας

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ, τι είναι αυτό που κάνει όμορφο ένα πρόσωπο; Τα ωραία μάτια; Τα ωραία χείλη; Ή μήπως κάτι πιο συνολικό, όπως η υγεία, η ηρεμία, η λάμψη της επιδερμίδας του; Και πώς θα μπορούσαμε όλα αυτά να τα χωρέσουμε σε μία λέξη; Γαλήνη!!!

Η ελληνική εταιρεία Galiniko ειδικεύεται ακριβώς σε αυτό τον τομέα. Παρασκευάζει καινοτόμα δερμοκαλλυντικά, αξιοποιώντας στο έπακρο ενεργά συστατικά που, σε συνδυασμό μεταξύ τους, αποδεδειγμένα δρουν αποτελεσματικά στα συμπτώματα που θέλουμε να εξαλείψουμε.

Δεν πρόκειται για απλά καλλυντικά προϊόντα, αλλά για τη μετεξέλιξη των γαληνικών σκευασμάτων που προσφέρουν στην επιδερμίδα σας ένα «φύλακα άγγελο φροντίδας», ώστε να εκπέμπει υγεία, ξεκούραση και… γαλήνη!

Με αφορμή τη νέα μας συνεργασία με τη Galiniko, ζητήσαμε από τον Αλέξη Ουζουνίδη, Managing Directorτης εταιρίας, να μας συστηθεί και να μας μιλήσει για τη φιλοσοφία, το όραμα, τους στόχους και τα καινοτόμα προϊόντα του, αλλά και τι κάνει τη Galiniko τόσο ξεχωριστή.

Ο Αλέξης Ουζουνίδης αποκαλύπτεται στο pergamodo.com σε μία απολαυστική συνέντευξη που αξίζει να διαβάσετε.

Συνέντευξη στο Χρήστο Σιάμο, Δημιουργό του Pergamodo

-Καλησπέρα Αλέξη. Είσαι ο Managing Director της «Galiniko Laboratories». Ποια είναι η σχέση σου με τα καλλυντικά; Πες μας λίγα λόγια για σένα και την εταιρεία.

Καλησπέρα Χρήστο. Η σχέση μου με τα καλλυντικά πάει αρκετά χρόνια πίσω. Θυμάμαι μικρός τον πατερά μου Δρ. Ανέστη Ουζουνίδη να δημιουργεί γαληνικά σκευάσματα στο ιατρείο του και αυτή ήταν η πρώτη μου επαφή με τον συγκεκριμένο κλάδο. Η Galiniko ουσιαστικά είναι η μεταφορά των γαληνικών σκευασμάτων που δημιουργούσε ο πατέρας μου σε εξελιγμένη μορφή και με την βοήθεια της αδερφής μου Σοφία Ουζουνίδου, σαν χημικό, σε ένα πιο ανεπτυγμένο στάδιο. Πρακτικά είμαστε μια τυπική ελληνική οικογενειακή εταιρία με έμφαση στην ποιότητα και το αποτέλεσμα.

-Πώς ξεκίνησε αυτή η ιδέα; Τι σημαίνει Galiniko και γιατί επιλέξατε αυτό το όνομα;

Η Galiniko ξεκίνησε στην πρώιμη μορφή της από τον πατέρα μου Δρ. Ανέστη Ουζουνίδη και στη συνέχεια εγώ και η αδερφή μου, δημιουργήσαμε μια πιο εμπορική προσέγγιση. Το όνομα Galiniko προέρχεται από τις λέξεις «γαληνικό» λόγω του πατέρα μου, αλλά και από τη λέξη «γαλήνη», που είναι και ο στόχος μας, να προσφέρουμε γαλήνη και ηρεμία στα πρόσωπα των πελατών μας.

-Ποια είναι η φιλοσοφία και το όραμα της Galiniko;

Η φιλοσοφια μας είναι να προσφέρουμε ποιοτικά και πρωτότυπα προϊόντα σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές γιατί πραγματικά πιστεύουμε πως ένα premium προϊόν δε χρειάζεται να είναι και ακριβό. Πολύ ψηλά στις προτεραιότητες είναι να έχουμε ένα πολύ υψηλό προφίλ ασφάλειας στα προϊόντα μας, αλλά και οι πελάτες μας να δουν πραγματική διαφορά στο πρόσωπό τους.

-Αν είχες κάποιο όνειρο για τα επόμενα 20 χρόνια ποιο θα ήταν αυτό;

Πρωταρχικός στόχος της Galiniko είναι να δημιουργήσουμε προϊόντα που θα βοηθήσουν τους ανθρώπους και να έχουν την καλύτερη φροντίδα που μπορούν να έχουν. Με αυτό το σκεπτικό το όνειρο μου για τα επόμενα χρόνια είναι να προσφέρουμε την καλύτερη φροντίδα που μπορούμε να προσφέρουμε σε όσους περισσότερους ανθρώπους μπορούμε.

-Ποιο είναι το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της Galiniko;

Το ανταγωνιστικό μας πλεονέκτημα είναι η τεχνογνωσία μας. Είμαστε από τις λίγες εταιρίες που έχουμε στο τμήμα έρευνας και ανάπτυξης, δερματολόγους και χημικούς ώστε τα προϊόντα μας είναι εξαιρετικά ασφαλή αλλά και εξαιρετικά αποτελεσματικά σε πάρα πολύ ανταγωνιστικές τιμές. Επίσης χαρακτηριστικά μας είναι η ενσωμάτωση στις φόρμουλες μας πολλαπλών στοχευμένων δραστικών ουσιών σε υψηλές συγκεντρώσεις ώστε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στο λιγότερο δυνατό χρόνο.

-Όταν φτιάχνετε ένα προϊόν τι έχετε στο μυαλό σας; Με ποια κριτήρια επιλέγετε ποια συστατικά θα χρησιμοποιήσετε;

Έχουμε 3 λέξεις που είναι η δίκη μας Βίβλος: Ασφάλεια, Αποτέλεσμα, Τελική Τιμή.

Όταν δημιουργούμε μια φόρμουλα το πρώτο μας μέλημα είναι να είναι ασφαλής για όλους τους ανθρώπους και να μην είναι επιθετική προς το δέρμα. Ερευνούμε όλη τη σχετική βιβλιογραφία στη δερματολογία και στη χημεία για να είμαστε  πλήρως ενημερωμένοι για όλες τις ουσίες που θα περιέχονται. Παράλληλα , προσπαθούμε  κοστολογικά να κρατηθεί χαμηλά το προϊόν ώστε να είναι προσδόκιμο από όλους.

-Τα ενεργά ή δραστικά συστατικά θεωρούνται οι «πρωταγωνιστές» του skincare. Η Galiniko ειδικεύεται στη δημιουργία καινοτόμων καλλυντικών με μελετημένα ενεργά συστατικά. Τι είναι λοιπόν τα ενεργά ή δραστικά συστατικά και σε τι διαφέρουν από τα απλά;

Στη Galiniko χρησιμοποιούμε σε κάθε προϊόν έναν μοναδικό συνδυασμό αρκετών δραστικών συστατικών σε υψηλές συγκεντρώσεις όπως είναι η Βιταμίνη C,  Υαλουρονικό οξύ , Ρετινόλη, με το συνδυασμό πεπτιδίων αλλά και αυξητικών παραγόντων. Αυτό επιτρέπει στο προϊόν μας να προσφέρει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στο λιγότερο δυνατό χρόνο. Τα ενεργά συστατικά λοιπόν διαφέρουν γιατί είναι προϊόντα βιοτεχνολογίας και απαιτούν ιδιαίτερη μεταχείριση αλλά και σύνθεση ώστε να λειτουργήσουν αποτελεσματικά.

Σε αντίθεση λοιπόν με τα παραδοσιακές δραστικές ουσίες που χρησιμοποιούμε, κάποιες άλλες, όπως πχ οι αυξητικοί παράγοντες, έχουν πολύ ισχυρή δράση, είτε κατά των ρυτίδων, είτε ανάπλασης.
Επίσης πολλά παράγωγα των παραδοσιακών δραστικών συστατικών έχουν βελτιωμένες ιδιότητες αλλά και προσφέρουν μεγαλύτερη σταθερότητα μέσα στην σύνθεση. 

Ένα παράδειγμα είναι ο ορός Βιταμίνης C 30% που χρησιμοποιούμε ένα ειδικό παράγωγο της βιταμίνης C, το οποίο είναι κλεισμένο μέσα σε λιποσωμικά κυστίδια τα οποία προστατεύουν την βιταμίνη C από την οξείδωση αλλά και την κρατούν σταθερή μέσα στην φόρμουλα.

Επίσης φροντίζουμε να χρησιμοποιούμε δραστικές ουσίες που δρουν συνεργικά η μία με την άλλη, ενισχύοντας αλλά και αυξάνοντας η μία την δράση της άλλης. Όποτε, τα ενεργά συστατικά διαφέρουν στην ένταση του αποτελέσματος, στην συνέργια με τα υπόλοιπα δραστικά συστατικά αλλά και φυσικά στο προφίλ ασφαλείας της φόρμουλας. Για αυτό το λόγο συνήθως αποτελούν προϊόντα βιοτεχνολογίας ώστε να δώσουμε και να βελτιώσουμε  σε αυτές τις δραστικές ουσίες τις ιδιότητες τους αλλά και να τις κάνουμε πιο ασφαλείς για τους καταναλωτές.

-Ποια θεωρείς τα top 5 ενεργά συστατικά και γιατί; Πες μας λίγα λόγια για το καθένα;

Σταθεροποιημενη Βιταμινη C: Από τις αποτελεσματικότερες ουσίες για αντιμετώπιση προβλημάτων όπως κηλίδες, πανάδες και δυσχρωμίες του δέρματος .

Βιταμίνη Α: Πολύ αξιόπιστη και μελετημένη ουσία με εξαιρετικά αποτελέσματα στα προϊόντα αντιγήρανσης. Θέλει λίγο προσοχή στις συγκεντρώσεις και δεν τα πάει και ιδιαίτερα καλά με τον ήλιο.

Ρεσβερατρόλη : Είναι ουσία που προέρχεται από το κόκκινο κρασί και έχει εξαιρετικές αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

Πεπτίδια όπως matrixylsynth 6 , acetyl glycyl β-alanine  καθώς και αυξητικοί παράγοντες όπως sh oligopeptide 1 έχουν εξαιρετικές ιδιότητες και είναι το μέλλον στο skincare.

-Με τι κριτήριο πρέπει να αγοράζει ο κόσμος τα καλλυντικά του; Τι πρέπει να κοιτάει και τι να προσέχει;

Τα πράγματα πλέον λόγω των καταστάσεων που ζούμε έχουν αλλάξει δραματικά. Ο κόσμος πιέζεται από διάφορους παράγοντες και είναι λογικό να ψάχνει να βρει όσο το δυνατόν πιο φτηνά προϊόντα για να ικανοποιήσει τις ανάγκες του. Η συμβουλή μου λοιπόν είναι να επιλέγει προϊόντα ανάλογα με τις ανάγκες της επιδερμίδας του και τα οποία έχουν υποστεί όλους τους ελέγχους που ορίζει η νομοθεσία.

-Τι είναι αυτό που κάνει όμορφο ένα πρόσωπο;

Σε αυτή την ερώτηση θα είμαι αρκετά σύντομος και θα αρκεστώ στο να πω πως όλα τα πρόσωπα είναι μοναδικά και το καθένα είναι εξίσου όμορφο.

-Ποια θεωρείς τα πιο σημαντικά βήματα στο skincare και δεν πρέπει να παραλείπει κανείς στην καθημερινή του ρουτίνα;

Όσον αφορά τους καλοκαιρινούς μήνες οπωσδήποτε αντιηλιακή προστασία και να προσφέρουμε την απαραίτητη ενυδάτωση στο δέρμα μας. Καλό θα είναι να χρησιμοποιούμε μια πρωινή και μια βραδινή κρεμά για να παραμένει το δέρμα μας ενυδατωμένο σε ένα πολύ ικανοποιητικό επίπεδο.

-Ποια είναι η πιο σημαντική συμβουλή ομορφιάς που θα έδινες;

Να ακούμε τις ανάγκες της επιδερμίδας μας και να προσφέρουμε στο δέρμα μας καλλυντικά υψηλής ποιότητας για ένα ουσιαστικό αποτέλεσμα.

-Γιατί θεωρείς ότι ο κόσμος έχει αγαπήσει τη Galiniko; Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας της;

Πιστεύω πως ο συνδυασμός της μοναδικότητας των προϊόντων μας, της υψηλής ποιότητας αλλά και της σχέσης ποιότητας-τιμής είναι τα χαρακτηριστικά που μας ξεχωρίζουν, γιατί όπως είπα και πριν, ένα premium προϊόν δε χρειάζεται να είναι και απαραίτητα ακριβό.

-Τι να περιμένουμε στο μέλλον; Ετοιμάζεις κάποιο καινούργιο προϊόν ή προϊόντα;

Έχουμε ήδη δεκάδες φόρμουλες έτοιμες αλλά στο άμεσο μέλλον ετοιμάζουμε 2 προϊόντα για τις λιπαρές, με τάση για ακμή επιδερμίδες αλλά και 2 προϊόντα που θα αντιμετωπίζουν δραστικά τις ρυτίδες και τις λεπτές γραμμές.

-Κλείνοντας τη συνέντευξή μας θα ήθελες να πεις ή να ευχηθείς κάτι στους φίλους που μας διαβάζουν; 

Αυτό που θέλω να πω σε όλους μας τους φίλους είναι να έχουν υγεία πάνω από όλα αλλά και να φροντίζουμε τους συνάνθρωπους μας σε αυτή την περίεργή εποχή που διανύουμε. 

 

 


ΔΩΡΕΑΝ eBook

FOLLOW US

Περισσότερα Άρθρα

BACK TO TOP