Loading...
  • ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 50 €ΔΕΙΤΕ ΟΡΟΥΣ
  • Ελάχιστο όριο παραγγελίας 10 € ευρώ (αξία προϊόντων χωρίς τα μεταφορικά).
6977258898
ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

20 τρόποι για να αγαπήσετε περισσότερο τον εαυτό σας

by Βιολογικά - Φυσικά Καλλυντικά - Προϊόντα Ομορφιάς | Pergamodo
15Φεβ.
20 τρόποι για να αγαπήσετε περισσότερο τον εαυτό σας

Μήπως σκέφτεστε ότι δεν έχετε τίποτα το ξεχωριστό πάνω σας; Μήπως πιστεύετε ότι είστε ακριβώς όπως όλοι οι άλλοι; Αν πιστεύετε όλα τα παραπάνω τότε απέχετε πολύ από την πραγματικότητα. Η αλήθεια είναι ότι είστε υπέροχοι! Είστε μοναδικοί! Δεν υπάρχει κανένας άλλος εκεί έξω σαν κι εσάς.

Οι εμπειρίες της ζωής σας μέχρι τώρα δεν μοιάζουν με κανενός άλλου. Μπορεί να υπάρχουν κάποιες ομοιότητες, αλλά ουσιαστικά κάθε άτομο έχει τη δική του μοναδική προσωπική εμπειρία στη ζωή.

Και αν το δείτε από αυτή την οπτική τότε είστε όντως ξεχωριστοί και μοναδικοί.

Είναι καιρός να αρχίσετε να αντιμετωπίζετε τον εαυτό σας ως κάτι ξεχωριστό. Δείξτε του λίγη περισσότερη αγάπη και εκφράστε τη μοναδικότητά σας στον κόσμο.

Κάντε στον εαυτό σας αυτή τη χάρη, πάρτε μια βαθιά αναπνοή, δώστε του μια αγκαλιά και αρχίστε να εφαρμόζετε τις παρακάτω συμβουλές.

Μπορεί να μην μπορείτε να τις εφαρμόσετε όλες. Μπορεί κάποιες να είναι δύσκολες αλλά αξίζει μια προσπάθεια. Ας ξεκινήσουμε:

Woman-loving-herself

-Ξεκινήστε τη μέρα βλέποντας κάτι πάνω σας που πραγματικά αγαπάτε. Κοιταχτείτε στον καθρέφτη και βρείτε κάτι που σας αρέσει στην εμφάνισή σας. Μπορεί να είναι τα μάτια σας, το χαμόγελό σας, τα μαλλιά σας ή οτιδήποτε άλλο. Δεν έχει σημασία.Νιώθετε άβολα να το κάνετε αυτό; Κανένα πρόβλημα. Τότε σκεφτείτε κάτι θετικό όπως «Είσαι πολύ δημιουργικός» ή «Είσαι πολύ καλός στη δουλειά σου». Σκεφτείτε ό, τι σας κάνει να νιώθετε υπέροχοι και να χαμογελάτε.

- Μάθετε να αγαπάτε το σώμα σας. Βρείτε τρόπους για να προσφέρετε στον εαυτό σας και στο σώμα σας ότι χρειάζεται.Η υγιεινή διατροφή και ο υγιεινός τρόπος ζωής είναι μια πολύ καλή ιδέα για να τιμήσετε τον εαυτό σας. Εντάξει και καμιά ατασθαλία που και που δεν βλάπτει. Επίσης μπορείτε να περιποιηθείτε το σώμα σας με λίγη γυμναστική ή ένα ωραίο ζεστό αφρόλουτρο ή ένα μασάζ ή μια θεραπεία σπα. Βρείτε τρόπους για να απολαύσετε και να αγαπήσετε το σώμα σας. Είναι το μόνο που έχετε.

-Μην αντιδράτε σε σχόλια. Μάθετε να αποδέχεστε όλα τα σχόλια που λένε οι δικοί σας άνθρωποι. Μην τα παίρνετε σας κήρυγμα ή παρατηρήσεις και μην αντιδράτε κάθε φορά που σας λένε κάτι. Αποδεχτείτε τα με χαμόγελο.

-Μακριά από τις τοξικές σχέσεις. Όποιος ή όποια σας κάνει να αισθάνεστε μικροί, ασήμαντοι ή ανίσχυροι τότε δεν ανήκει στη ζωή σας.Δεν υπάρχει κανένας λόγος να σπαταλάτε ενέργεια και χρόνο για να είστε με ανθρώπους που δεν ταιριάζετε. Είτε είναι γνωστοί, είτε σχέσεις. Κάντε στον εαυτό σας τη χάρη και τελειώστε κάτι που δεν τραβάει και προχωρήστε τη ζωή σας.

Be-different

-Μην προσπαθείτε να είστε όπως όλοι οι άλλοι.
Δεν θα μπορέσετε ποτέ να γίνετε όπως οι άλλοι. Το είπαμε και πριν. Είστε μοναδικοί. Όπως και οι άλλοι είναι μοναδικοί. Γιατί να μπείτε στη διαδικασία της σύγκρισης όταν στην ουσία δεν υπάρχει κάτι να συγκρίνετε;

-Να συγχαίρετε τον εαυτό σας. Γιορτάστε όλα τα επιτεύγματά σας, ανεξάρτητα από το πόσο μεγάλα ή μικρά είναι. Να είστε υπερήφανοι για τον εαυτό σας. Γίνετε τουλάχιστον οι πρώτοι που θα σας συγχαρούν και αφήστε τους άλλους να κάνουν ότι θέλουν. Όχι το αντίστροφο.

- Αγαπήστε τα πάντα που σας κάνουν διαφορετικούς.
Έχετε ειδικά ταλέντα και ικανότητες. Ο καθένας σας είναι καλός σε κάτι. Έχει μια ιδιαίτερη κλίση σε μια τέχνη, σε μια δουλειά, σε ένα μάθημα κοκ. Αυτό σας κάνει μοναδικούς. Μη φοβάστε να βελτιώσετε τις δεξιότητές σας. Θα σας βοηθήσει να γίνετε ακόμα καλύτεροι και να ξεχωρίσετε σε κάποιο τομέα της ζωής σας.

- Περάστε χρόνο μόνοι σας. Μπορεί να είναι μια χαλαρή βόλτα στο πάρκο ή λίγο τζόκινγκ ή ψάρεμα ή στο σπίτι ακούγοντας μουσική ή διαβάζοντας ένα βιβλίο. Και πάλι δεν έχει σημασία. Απλά περάστε λίγο χρόνο με τον εαυτό σας… μόνοι σας. Θα σας βοηθήσει να ηρεμήσετε και να χαλαρώσετε.

Be-creative

-Δοκιμάστε νέα πράγματα. Τι είναι αυτό που σας ενθουσιάζει; Ένα χόμπι; Μια δραστηριότητα; Ένα ταξίδι; Μια νέα σχέση; Απλά κάντε το. Ακόμα και αν είναι κάτι που θέλετε να κάνετε αλλά φοβάστε να δοκιμάσετε. Τολμήστε το. Ξεκινήστε με μερικά μικρά βήματα και σύντομα θα είναι εύκολο.

-Κάντε αυτοκριτική για να βρείτε την αλήθεια σας. Αν κάνετε κάτι για το οποίο δεν νιώθετε άνετα θα το καταλάβετε αμέσως. Αυτή η εσωτερική φωνή θα σας υπενθυμίσει το λάθος. Αν νιώθετε ότι ήσασταν τεμπέληδες ή άδικοι ή στεναχωρημένοι ή δεν προσπαθήσατε αρκετά τότε κάντε την αυτοκριτική σας. Νιώστε άνετα να τη δεχθείτε. Όλοι νιώθουμε έτσι αρκετές φορές. Δεν είναι κακό. Ίσα ίσα η αυτοκριτική μας βοηθάει να βελτιωνόμαστε και να διορθώνουμε τα κακώς κείμενα του εαυτού μας. Μας βοηθάει να βρίσκουμε την αλήθεια μέσα μας.  

-Να είστε ειλικρινής με τον εαυτό σας. Μην λέτε ναι όταν εννοείται όχι και αντίστροφα.Ακούστε τα συναισθήματά σας και πράξτε ανάλογα. Μην ντρέπεστε για αυτό που νιώθετε και μην κάνετε πράγματα μόνο και μόνο για να ακούσετε μια κολακεία ή να αποφύγετε μια κριτική. Το να είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας σημαίνει ότι τον σέβεστε.

- Μην διστάσετε να ζητήσετε βοήθεια όταν τη χρειαστείτε. Δεν είναι ντροπή να ζητήσετε τη βοήθεια κάποιου δικού σας ανθρώπου όταν οι συνθήκες στη ζωή σας δυσκολέψουν ή εμφανιστεί μια κακοτυχία.
Δεν χρειάζεται να περάσετε δύσκολες στιγμές μόνοι σας. Δεν σημαίνει ότι επειδή βρεθήκατε σε δύσκολη θέση, ότι είστε για λύπηση. Ζητείστε βοήθεια ή ηθική υποστήριξη. Ζητώντας βοήθεια είναι ένα σημάδι δύναμης και όχι αδυναμίας.

be-thankful
- Να είστε ευγνώμονες. Στο τέλος της ημέρας ή ακόμα και όλη την ημέρα να είστε ευγνώμονες για όλα όσα έχετε και μην παραπονιέστε για όσο δεν έχετε.Η ευγνωμοσύνη είναι ο πιο σίγουρος τρόπος για να νιώσετε χαρά και αγάπη. Παράλληλα, είναι και ο γρηγορότερος τρόπος για να αλλάξετε τη ζωή σας. Ανοίγει το δρόμο για να εισέλθουν ακόμα πιο υπέροχα πράγματα.

- Βρείτε έναν τρόπο να είστε δημιουργικοί. Η δημιουργικότητα είναι μια μορφή έκφρασης του εαυτού σας.  Άλλοι προτιμούν το τραγούδι, το χορό, τη γιόγκα, το τρέξιμο, τη γραφή, τη ζωγραφική, το παιχνίδι με τα παιδιά κ.α. για να εκφράζονται. Ότι κι αν είναι αυτό που σας αρέσει βρείτε έναν τρόπο για να βγάλετε από μέσα σας όλο αυτό το μεγαλείο που κρύβετε. Να είστε δημιουργικοί και πρωτότυποι. Κάντε την πιο μικρή ή μεγάλη τρέλα με το δικό σας στιλ και δοκιμάστε πράγματα μέχρι να βρείτε αυτό που σας αρέσει.

- Συγχωρήστε τον εαυτό σας. Όλοι έχουμε κάνει πράγματα που ντρεπόμαστε ή νιώθουμε άσχημα. Ότι έγινε έγινε. Δεν μπορεί να αλλάξει. Αυτό όμως που μπορεί να αλλάξει είναι να μην το κουβαλάμε μέσα μας ως βάρος. Ας το αφήσουμε να φύγει. Τελείωσε. Ας συγχωρήσουμε τον εαυτό μας και ας προχωρήσουμε με ανακούφιση.

- Αποδεχτείτε όλα τα συναισθήματά σας. Είστε άνθρωπος και τα πράγματα αλλάζουν. Είναι τελείως φυσιολογικό να χαίρεσαι κάθε στιγμή κάθε μέρα. Δώστε στον εαυτό σας ένα απαραίτητο διάλειμμα και αποδεχτείτε όλα τα ανθρώπινα συναισθήματα σας. Τα συναισθήματα αλλάζουν συνεχώς.

Be-open-to-new-ideas

- Βγείτε από τη ζώνη άνεσης. Όταν δοκιμάζετε κάτι που δεν γνωρίζετε για πρώτη φορά είναι απολύτως λογικό να δημιουργεί ένα φόβο ή μια ανασφάλεια. Αυτό σημαίνει ότι είστε σε καλό δρόμο. Δοκιμάζοντας νέα πράγματα δημιουργείτε αυτόματα και ένα αίσθημα περιπέτειας που διαταράσσει τη ρουτίνα της ζωής σας. Πάρτε ρίσκα και δείτε τι μπορείτε να ανακαλύψετε για τον εαυτό σας. Όταν πετύχετε, το συναίσθημα δεν συγκρίνετε και αξίζει κάθε κόπο και ρίσκο. Μην μένετε μόνο σε όσα γνωρίζετε και νιώθετε ασφαλείς.

-Να είστε υπομονετικοί και επίμονοι. Η διαδικασία για να μάθετε να αγαπάτε περισσότερο τον εαυτό σας είναι εξελισσόμενη και απαιτεί χρόνο. Όπως επίσης απαιτεί επιμονή, προσπάθεια και εξάσκηση. Όλα μαζί δεν γίνεται να τα κάνετε και μαγική συνταγή δεν υπάρχει. Ένα βήμα τη φορά. Να είστε ευγενικοί και υπομονετικοί καθώς ανακαλύπτετε καλύτερα τον εαυτό σας.

- Πάνω απ 'όλα διασκεδάστε. Βγείτε εκεί έξω και διασκεδάστε την απίστευτη και όμορφη ζωή σας. Μην κρατάτε τον εαυτό σας κολλημένο σε μίζερες και στενάχωρες καταστάσεις. Αφήστε τον μοναδικό εαυτό σας ελεύθερο να ξεσπάσει και να απολαύσει την κάθε στιγμή.

- Το τελευταίο το αφήνουμε σε εσάς. Τι άλλο θα προσθέτατε; Σκεφτείτε το και προσθέστε το στους υπόλοιπους 19 τρόπους που σας προτείνουμε για να αγαπήσετε ακόμα περισσότερο τον εαυτό σας και κατ’ επέκταση τους γύρω σας.

Σιάμος Χρήστος


FOLLOW US

Περισσότερα Άρθρα

BACK TO TOP